BVC'12 1 - De Zweef 1 (1-4)

BVC200thuisAnders dan de uitslag doet vermoeden, is De Zweef niet weggespeeld door de koploper. Na een 0-1 achterstand kwam de ploeg snel en goed terug tot 1-1. De 1-2 vlak voort rust bleef heel lang op het bord staan, waarbij de kans op een gelijkspel niet geheel onverdiend zou zijn. BVC was echter uiiterst effectief in het omgaan met kansen. De ploeg had er weinig nodig om de geflatteerde 1-4 op het scorebord te krijgen. Jammer voor de blauwwitten, die voor meer dan 100% inzet toonden.

Beide teams wisten wat hun te wachten stond WINNEN. Heeft de Zweef degradatiezorgen, BVC’12 gaat voor het kampioenschap. Dat verschil was zeker in de eerste helft niet echt te zien. BVC’12 was wat dreigender in de spaarzame uitvallen, maar die waren dan ook gelijk raak. De Zweef liet zich ook niet onbetuigd en beet goed van zich af.

In de 14e minuut was er zo’n aanval van BVC’12 op rechts, keurig afgemaakt door Roy Nijenhuis. Keeper Mark Klein Boonschate was kansloos. De Zweef kon echter binnen een paar minuten langszij komen door een afstandschot van Jacco ten Hove. Even daarvoor kon de keeper van BVC’12 met moeite diezelfde Jaaco ten Hove afhouden van een score uit een prachtige snelle doorbraak.

Na een half uur kreeg de Zweef van uit een corner een kans, maar Malkel Gecer kopte rakelings naast. Vlak voor rust ging het toch mis voor de Zweef. BVC’12 wist zich op links vrij te spelen en de assist werd via een kopbal afgemaakt. Ruststand derhalve 1-2

Na de rust viel er niet zoveel meer te beleven. BVC’12 had controle over de wedstrijd en wist nog twee keer te scoren. Vanuit een corner kreeg Rik Sebens voor zijn voeten en in die scrimmage wist hij de bal in het net te schieten. In de extra tijd werd het nog 1-4 door Sander Arts, maar dat was voor de statistieken.

De foto's:

myFlickr