De Zweef Zat 1 – DRC 12 1 (5-1)

DRCthuis200Alleen bij winst zou De Zweef zeker zijn van de tweede periodetitel. De Almeloërs worden van acquit onder druk gezet. In de eerste minuten krijgt de Zweef al mogelijkheden de score te openen. Het vizier staat echter nog niet op scherp bij de Blauwwitte voorwaartsen of de doelman blijkt een sta in de weg. Het overwicht is echter te groot en doelpunten kunnen niet uitblijven. De 1-0 van Robbin van de Lely viel uit het niets na een misser van de doelman. Daarna loopt De Zweef uit naar een ruime overwinning en dus ook de tweede periodetitel.

Met oud-Zwevers Hernane Machielsen in de gelederen en de geschorste Michael Postuszny op de tribune treft De Zweef de tegenstander die in de heenwedstrijd een 0-0 gelijkspel afdwong. Vandaag zat een resultaat voor de Almelose fusieclub er op een enkel moment na niet in. De Zweef is zonder groots te spelen heer en meester. m.n. Tom Hegeman pikt menig afgeslagen bal op en verplaatst het spel. DRC moet zodoende veel meters maken en kan het al snel niet meer belopen. De 1-0 valt niet uit een vloeiende aanval maar doordat de doelman over een lage voorzet duikt waarop Robbin van de Lely de bal voor het binnenlopen heeft. De Zweef blijft kansen creëren én missen. Met de 1-0 gaan we aan de door Maudy Siero en Felicia Biemans voortreffelijk en charmant geserveerde koffie dan wel Hertog Jan.

Na rust veranderd er niet veel. Met de van een blessure teruggekeerde Melvin van Burik voor Daan Timmer gaat De Zweef op jacht naar de beslissende 2-0. Maar eerst Marco ten Dam en daarna Daniël Jannink stuiten op de doelman. Een voorzet van Ruben Timmerman die door de laatste man van DRC ietwat knullig wordt gemist, wordt door Tom Hegeman met de borst wel tot 2-0 gepromoveerd. De buit is binnen denken de heren. DRC wordt echter weer in de wedstrijd geholpen doordat de organisatie op het middenveld een korte periode helemaal zoek is.

Uit een onoverzichtelijk situatie krijgt een DRC aanvaller plots vrije doorgang richting Paul Damman. Robin Tibbe tracht middels een sliding de aanvaller te stoppen. Niet handig als dit binnen de 16 gebeurt en de bal niet wordt gespeeld, strafschop. De rechtervleugelverdediger van DRC schiet de strafschop laconiek maar onberispelijk binnen 2-1. DRC weet zowaar enige aanvallende druk uit te oefenen. Geholpen door De Zweef dat de zaak niet op orde heeft. Een hoekschop kan vrij ingekopt worden maar gelukkig voor de Nijverdallers gaat deze recht in de veilige handen van Paul Damman.

Sten Harmeling komt voor Robbin van de Lely. De Zweef doet er weer een schepje bovenop en in de 68e minuut wordt de veilige marge hersteld. Marco ten Dam klopt de DRC defensie op snelheid en kiest vrij voor de doelman niet zelf te schieten maar breed te leggen op Daniël Jannink die simpel de 3-1 aantekent. Een paar minuten later de zelfde heren maar in omgekeerde volgorde. Daniël neemt een hoekschop en Marco prikt de bal bij de eerste paal binnen 4-1. Marco ten Dam mag hierop naar de kant voor Nick Hilberink. DRC gelooft het wel maar De Zweef wil nog wel aan het doelsaldo werken.

Enkele grotere en kleinere kansen worden gemist. Kort voor tijd een duel tussen de doelman en Daniël Jannink. De doelman wordt hierbij geraakt. De laatste man van DRC laat zich gaan en mag met rood vertrekken. De voortreffelijk leidende scheidsrechter Van der Velde besluit tot strafschop en Daniël Jannink schiet onberispelijk de 5-1 eindstand op het bord.

Met het puntverlies van Daarlerveen vandaag gaat De Zweef nu alleen op kop. Het kampioenschap is uiteraard het ultieme en ook wel reële doel. De Zweef is met deze periodetitel verzekerd van in ieder geval nacompetitie. Dat werd gevierd op de “Hollandse avond” in ons clubgebouw georganiseerd door onze supportersvereniging. Ook het talrijk opgekomen publiek liet zich dit buitenkansje niet ontnemen. Menigeen komt dan ook zonder kaas thuis omdat de markt al gesloten was. Thuisfront niet blij maar ook zeker Jan van Gerresheim niet.