De Zweef Zo1 - Tubantia 1 (2-1)

Tub200De Zweef begon goed aan de wedstrijd. Voor iedereen goed en wel was gezeten, stond de 1-0 al op het scorebord. Het zag ernaar uit dat de blauwwitten een gemakkelijke wedstrijd zouden krijgen. Na het beginsucces veranderde de wedstrijd in een gelijkopgaande eerste helft met kansen over en weer. Uit een van die kansen maakte Tubantia terecht de gelijkmaker. De 1-1 bij rust was een goede afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Na rust was het beduidend minder wat de ploegen op de gladde mat legden. Uiteindelijk trok De Zweef aan het langste eind en komt op de ranglijst op gelijke hoogte met de opponent uit Hengelo.

Binnen een minuut kreeg eerst Malke Gecer een dot van een kans voor de Zweef, maar zijn schot ging rakelings naast. Uit het vervolg, een hoekschop, wist Marc Nieboer met een afstandschot wel te scoren. Een mooi begin voor de Nijverdallers. Tubantia kon halverwege de eerste helft het heft een beetje overnemen. Na enkele kansjes van de Zweef scoorde Berke Bozkir met een prachtig afstandsschot de 1-1 binnen voor Tubantia. Zoals gezegd was dat ook de ruststand met in de eerste helft een wedstrijd die in elk geval beter was dan het “Scheisswetter”.

In de 2e helft werd het weer en het spelbeeld er niet beter op. Slechts een paar kansen over en weer. Halverwege deze helft kon Lars Spijkerman opnieuw doorbreken, zijn voorzet werd door Marc Nieboer in een keer op de pantoffel genomen maar trof geen doel.

Een kwartier voor tijd werd een aanval van Tubantia volgens de scheidsrechter op reguliere wijze onderbroken. De tegenaanval werd op ruwe wijze onderbroken door Tubantia aanvoerder Bas ter Horst, die vervolgens met rood kon vertrekken. Vanuit een kort genomen vrije trap kon Jacco te Hove zich mooi vrij spelen om aan te leggen voor een afstandsschot. Hoewel het een afketser was werd deze heerlijk actie beloond met een doelpunt en met applaus door de toeschouwers. De 2-1 was ook de eindstand, waarmee de Zweef op gelijke hoogte komt met Tubantia.

Tub1 formaat wijzigen

Tub2 formaat wijzigen