De Zweef F5 - Hoonhorst F4 (6-2)

ImageDe Zweef F5 speelde vandaag tegen Hoonhorst F4 zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Na de verloren competitiestart van vorige week in Hellendoorn was het vandaag tijd om iets recht te zetten.

De ruime 9-0 nederlaag van afgelopen week tegen vv Hellendoorn F6 was blijkbaar niet al te hard aangekomen bij de kinderen, want met frisse moed werd om half elf door F5 afgetrapt. Op een 'heerlijk' nat grasveld wel te verstaan, hoewel sommigen die natte voeten toch niet zo erg prettig vonden. Om verwarring met de tegenstander te voorkomen moest F5 in de witte uittenues spelen.

Beide teampjes hadden gezien hun kennis van spelregels nog maar weinig ervaring met het voetballen van wedstrijdjes, want dat een fluitsignaal van de scheidsrechter betekent dat het spel stil ligt was niet iedereen even duidelijk. Zo leverden ook de uittrap, inworp en hoekschop vaak de nodige probleempjes op. En wanneer er na een tegendoelpunt afgetrapt moet worden was de discussie over wie de aftrap mag nemen groter dan de vraag wie er schuldig is aan het feit dat er net door de tegenstander gescoord is. Sterker nog, het is een feest om te mogen aftrappen. Deze onschuldige en ongedwongen sfeer is juist wat het pupillenvoetbal zo enorm leuk maakt.

Image
Tim Knobben in balbezit

Image
Jochem Vos

Intussen was F5 de negen tegendoelpunten van verleden week al lang vergeten en ging fanatiek op zoek naar het openingsdoelpunt. Tim Knobben was uiteindelijk de gelukkige. Na de 1-0 werd er snel uitgelopen naar een 4-0 voorsprong door doelpunten van Jesse Dijkman en tweemaal Jochem Vos. Pas na een kwartier spelen wist Hoonhorst een kans te verzilveren. Gijs Hegeman, keeper in de 1e helft, kon de lastige bal niet tegenhouden. Nog voor het rustsignaal maakte Tim Knobben de 5-1.

Image
De Zweef F5 rust uit

Na het wisselen van speelhelft kwam Hoonhorst F4 beter in de wedstrijd. Met name de eerste tien minuten van de tweede helft kwamen zij geregeld voor het doel van Jochem Pot, maar erg gevaarlijk werd het nooit. Verdedigers Craig Post en Rowan Elbersen droegen hier ook hun steentje aan bij.

Image
Keeper Jochem Pot (2e helft) en verdediger Craig Post

Image
Craig voorkomt een tegendoelpunt

De tweede helft was beduidend minder doelrijk dan het eerste spelbedrijf. Waardoor dit kwam is niet bekend, maar dat het niet aan een gebrek aan fanatisme lag was wel duidelijk. F5 bleef hard werken voor elkaar. Sommige kinderen liepen zichzelf nog weleens voorbij op deze manier. Zo ook Tim Knobben, die door zijn geweldige inzet vaak van alles tegelijk wilde doen, maar dit op de een of andere manier niet altijd goed zag aflopen. Onfortuinlijke valpartijen en botsingen waren veelal het gevolg.

Image
Tim heeft een zere knie

Image
Iets te hard uitgehaald!

Image
Tim alweer op de grond

Het aantal gemiste kansen van F5 in de tweede helft was op een hand te tellen. Het aantal doelpunten trouwens ook, want alleen Jochem Vos maakte nog een doelpunt (wat overigens wel zijn derde was). Jochems zus Merijn verzette ondertussen nog steeds bergen werk op het middenveld samen met Jordy Beumer, Gijs Hegeman en Tim Zwakenberg. Helaas konden zij een tweede doelpunt voor Hoonhorst niet tegenhouden. Daarmee werd de eindstand op 6-2 bepaald.
Na het laatste fluitsignaal kon De Zweef F5 niet op van blijdschap. De eerste overwinning als voetballers bij De Zweef is nu ook voor hen een feit en het resultaat van vorige week ... ach daar heeft niemand het meer over.

Image
Jochem Vos in duel

Image
Jordy Beumer in de aanval!

Image
Craig Post kijkt de bal na na een inworp

Image
Jesse stuit op de keeper van Hoonhorst

Image
Merijn Vos gaat er met de bal vandoor

Image
Jesse houdt de tegenpartij op afstand

Image
Rowan Elbersen en Gijs Hegeman