De Zweef 1 – Tubantia zat. 1 (6-0)

Tub200De vakanties zitten er veelal op. De meeste selectiespelers zijn na een welverdiende vakantie al weer weken in training. Verre reizen werden het strand in Zeeland, een camping in Zuid Limburg of, voor ons Luxemburg. Prachtig weer, welhaast te warm om je in te spannen. De “uitgelezen” mogelijkheid om het fantastische boekwerk “100 jaar De Zweef” van JP te lezen. Een Weizzen erbij….. geweldig!! Én als je dan zoals wij met de caravan gaat zijn deze loodzware boeken samen met wat topkazen van Jan van Gerresheim ideaal om de kogeldruk op de trekhaak op het vereiste niveau te brengen. Het oefenpotje tegen zaterdag 1 van Tubantia werd eenvoudig, maar in een rommelige wedstrijd, met 6-0 gewonnen door de blauwwitten.

 
Het is nog steeds Covid 19 dat de samenleving beïnvloedt dan wel beheerst. Ook op onze accommodatie worden we (terecht) met de beperkende maatregelen geconfronteerd. Chapeau voor een ieder die e.e.a. Coronaproof heeft ingericht. Looplijnen, 1.5 mtr-regel enz., zowel binnen als buiten zijn zondermeer duidelijk. Een ieder houdt zich voorbeeldig aan de regels. Houden zo!
Het zal Ras-Zwevers weer vertrouwd in de oren klinken. Niet meer De Zweef zondag 1 of De Zweef zaterdag 1. Nee, gewoon weer één standaardteam, ons vlaggenschip, “Oons Eerste”. Wel veranderd, de speeldag, niet meer zoals een eeuw lang! op zondag, maar vanaf nu op zaterdag. Dat zal voor menigeen wel even schakelen zijn.

De Zweef heeft er na de nodige trainingen echt zin in. Eindelijk weer een wedstrijdje, weliswaar onder veel te warme omstandigheden, maar benieuwd naar hoe ze er voor staan. Ook ons trouwe publiek is weer aanwezig, nieuwsgierig maar bovenal blij ons standaard team weer te kunnen zien. Jammer dat het niveau verschil veel te groot bleek en men een wel heel eenzijdige wedstrijd voorgeschoteld kreeg. Het werd uiteindelijk 6-0 voor de Nijverdallers. Klinkt raar, maar misschien verliet Tubantia nog het meest tevreden het veld. Een uitslag met dubbele cijfers was best wel mogelijk en had gezien de krachtsverhouding eigenlijk ook wel gemoeten. De Zweef heeft er zoals gezegd zin in. De Hengeloërs , vorig jaar zeer bescheiden middenmoter in de 4e klasse, zijn kansloos tegen een gretig maar zeker niet groots spelend De Zweef. Er wordt gaande de wedstrijd veel gewisseld. Zowel spelers wisselingen als ook heel veel positie wisselingen.

Komt de organisatie niet ten goede en zo ontspint zich een rommelige wedstrijd waarin, in ieder geval voor mij, geen lijn te ontdekken is. Ongetwijfeld zal hier een bedoeling achter zitten maar voor de toeschouwers zal het moeilijk te volgen zijn. Conclusies zal onze technische staf waarschijnlijk niet uit deze te eenzijdige wedstrijd trekken, daarvoor was de tegenstand te matig. Conditioneel zijn we ontegenzeggelijk wel op de goede weg. Vervelend was het uitvallen van Sten Harmeling met fysieke klachten. Uiteindelijk wordt het door 2x Daniël Jannink, Joey Knobben, Sven Dikkers, Melvin van Burik en een benutte strafschop van Tom Hegeman 6-0. De helft van de productie wordt gescoord met het hoofd. Blijkt net als vorig seizoen bij zat.1 een geweldig extra wapen. Jacco vraagt of ik hem ook wil noemen in het verslag. Is, kijkende naar de wedstrijd geen reden toe, maar bij deze. Laten we maar zeggen dat de spreekwoordelijke “kop d’r af is”

Donderdag as. speelt De Zweef in Borne twee wedstrijden van 45 minuten in het kader van een door NEO georganiseerd toernooi.
NEO 1 De Zweef 1 aanvang 18.30 uur
SDC 1 – De Zweef 1 aanvang 20.10 uur.
Zaterdag speelt De Zweef op het zelfde toernooi om 17.00 uur tegen Enter Vooruit waarna nog een wedstrijd volgt tegen een nu nog niet bekende tegenstander.

myFlickr