De Zweef tweede in NEO-toernooi

NEO200De Zweef zit volop in de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Op donderdag 20 en zaterdag 22 augustus heeft ons vlaggenschip deelgenomen aan het Richard Bertelink Memorial Toernooi van NEO uit Borne. Vanwege Corona uitbraken moesten enkele verenigingen afzeggen. Bleven over Bon. Boys (2e kl.) , Enter Vooruit (2e kl.), HSC -23 (landelijk kl. onder 23), De Zweef en organisator NEO (2e kl.). Pittige tegenstanders dus. Over twee speeldagen troffen alle clubs elkaar in een halve competitie. Uiteindelijk eindigden de blauwwitten op de tweede plaats en dat is niet slecht.

 

De Zweef startte donderdagavond tegen Bon. Boys zeker niet overtuigend. Er was weinig lijn in het spel te ontdekken en Bon Boys schakelde razendsnel in de overname. Vooral over onze rechterkant werden we meermalen verrast. De 0-1 na geklungel in de verdediging kwam dan ook niet uit de lucht vallen. De Zweef wist de wedstrijd enigszins te kantelen zonder groots te spelen en kwam, dat wel, na een schitterende aanval over vele schijven op 1-1 door Sven Dikkers. Er was een redelijke balans op het veld maar de aanvallen van Bon Boys waren veel gevaarlijker. Met dank aan Mark Klein Boonschate was De Zweef tevreden met deze 1-1.

De tweede wedstrijd tegen HSC’23 een zelfde spelbeeld. De technische staf haalde Tom Hegeman terug naar het middenveld en dat pakte voor de organisatie goed uit. HSC was de beter voetballende ploeg maar wist niet gevaarlijk te worden. De Zweef hield de linies veel dichter op elkaar en stond als team daardoor veel beter georganiseerd. De 0-0 eindstand was dan ook logisch.

Zaterdag was de eerste tegenstander Enter Vooruit. Een fysiek sterke tegenstander die snel de lange bal hanteerde, daarbij graag de duels opzocht maar zeker ook voetballend de openingen zocht. De Zweef stelde daar op de eerste plaats hard werken tegenover en wist zo de gasten van kansen af te houden. Gaande weg kregen de Blauw-Witten steeds meer vat op de gasten uit het klompendorp. En toen “goudhaantje” Sven Dikkers de bal vanaf ca. 30 meter schitterend over de totaal verraste doelman krulde, was is dat de aanzet voor De Zweef om koste wat kost deze 1-0 over de streep te trekken. Eén grote kans kreeg Enter Vooruit nog maar waar iedereen de 1-1 al had genoteerd, dacht doelman Mark Klein Boonschate hier toch anders over.

De laatste wedstrijd gaat tegen het organiserende NEO waarvoor dit de eerste wedstrijd was die dag. Het vermoeide De Zweef met slechts enkele minuten rust in de benen begon ongeconcentreerd en werd in de beginfase m.n. over de linkerkant compleet overlopen. Binnen 10 minuten stond de 0-3 op het bord. De Zweef, met dus duidelijk de eerste wedstrijd nog in de benen, herstelde zich na ca. 25 minuten maar wist geen echte vuist te maken. Linies te ver uiteen, bovenal te veel mensen voor de bal bij balbezit tegenstander en NEO bleef daardoor eenvoudig de bovenliggende partij. Toch kreeg De Zweef ook enkele mogelijkheden maar de scherpte en kracht ontbraken om ook daadwerkelijk door te drukken. Kort voor tijd viel de 0-4 en daarmee eindigde voor de Nijverdallers dit zeer nuttige toernooi.

Toen de spelers al lang en vooral droog op het terras zaten bij Murphy’s aan de markt, één onzer sponsoren, kwam het bericht binnen dat ze na winnaar NEO als tweede geëindigd waren op dit toernooi. Knap in dit deelnemers veld. De staf zal ongetwijfeld de plussen en minnen hebben opgeslagen en dit vertalen naar de volgende wedstrijd. Dat is weer een uitwedstrijd; Luctor et Emergo 1 – De Zweef 1 a.s. dinsdag aanvang 20.00 uur.

myFlickr