NEC - De Zweef (4-0)

De vraag was hoe De Zweef om zou gaan met het gebrek aan speelritme: een wedstrijd in januari, een in februari en een in maart en daarnaast de blessures van Boris Vermeulen en Thijs Kemperman. Daar kwam nog bij dat Thomas Vermeulen in de warming-up geblesseerd moest afhaken. Hij werd vervangen door Joey Knobben. Antwoord: niet goed. Dat is ook te zien aan de einduitslag: 0-4 en verdiende winst voor de thuisploeg.

In de eerste minuut kreeg NEC al een dot van een kans. Bij een scrimmage kwam de bal vlak voor de doellijn voor de voeten van een speler van NEC, maar die wist deze kans niet te verzilveren.

Vijf minuten later was het wel raak.  Een vrije trap werd ingekopt bij de tweede paal.  Twee minuten later opnieuw een aanval van NEC maar Dannie pakte het schot van 16 meter goed.   Na ruim een kwartier kwam het eerste gevaar van De Zweef.  Dennis van der Lely werd in stelling gebracht. Daar waar iedereen, nou ja iedereen, 25 man publiek,  verwachtte dat hij de keeper zou omspelen, besloot Dennis verrassend met een schuiver aan de andere kant.  De keeper deed goed mee en redde zijn ploeg van de gelijkmaker.  Er zat veel tempo in de wedstrijd en het spel ging op en neer.  Wel voetbalde de tegenstander makkelijker. Ze wisten elkaar beter te vinden en waren technischer dan onze jongens. Aan werklust ontbrak het niet bij ons.

In de 22e minuut een aanval van rechts door NEC  De aanvaller trekt naar binnen en zijn schot belandt op de paal. In de rust werd Dennis van der Lely, niet fit,  vervangen door Sven Kolman.  Na drie minuten was de eerste kans voor NEC maar Dannie bracht redding.  Een paar minuten later was het wel raak. Een lange bal op de spits rond het strafschopgebied bracht hem in duel met Sven Dikkers. Sven speelde vandaag op de plek van Thijs. Sven werd uitgekapt en de speler schoot de bal keurig binnen bij de tweede paal.  Een minuut later verliet Jacco ten Hove geblesseerd het veld en werd gewisseld voor Roy ten Dam. Roy had 's ochtends nog een hele wedstrijd gespeeld met het twidde.

Na tien minuten een goede aanval van De Zweef aan de linkerkant. De voorzet van Nick Snellink was te kort. Na een kwartier werd een lange bal verkeerd beoordeeld door Joey. Zijn tegenstander liep uit zijn rug weg en kwam binnen de 16 in balbezit. Hij won het duel met Joey en legde de bal keurig af 3 - 0.

Zo'n 10 minuten voor het einde kreeg NEC nog een goede kans. Een crosspas kwam bij een geheel vrijstaande speler van NEC. Die ging de 16 in en gaf de bal breed. Voordat zijn teamgenoot de bal in het mandje kon leggen schoot Tom Heuver de bal over het doel. In de 65e minuut probeerde Ruben Hendriks het van 40 meter met een boogbal maar de inzet verdween naast het doel. De 4 - 0 kwam alsnog.  Vijf minuten voor tijd werd een prima aanval afgerond met een geplaatst schot. De komende wedstrijd moet het maar gebeuren. Boris en Thijs zijn naar verwachting weer terug. Zondag Eerste Paasdag thuis tegen Rigtersbleek.De wedstrijd was hiermee gespeeld.  

Viel er nog wat op? Een wedstrijd zonder kaarten. Scheidsrechter Jan van Dijk liet veel toe zonder dat het uit de hand liep. Ook wel eens lekker.