De Zweef 1 - Tubantia 1 (0-3)

TubantiaDe flow waarin De Zweef de laatste wedstrijden verkeerde, is over. Althans, voor wat betreft de wedstrijd tegen Tubantia. Dit was een typische wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was er een van veel strijd met de beste kansen voor De Zweef. De tweede helft zakte de ploeg ver terug en scoorde Tubantia drie keer.

 

In de achtste minuut was de eerste kans van de wedstrijd voor De Zweef. Jesper Krukkert kwam in kansrijke positie maar schoot te gehaast. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld met weinig kansen voor beide partijen.

Na ruim een half uur spelen gaf Ruben Hendriks de bal vanaf links voor. Jesper nam de bal vol op de schoen maar de keeper ranselde de bal uit de kruising. Vijf minuten later gaf diezelfde Jesper een steekbal op Tom Heuver. Die ging alleen op de keeper af, plaatste de bal langs de keeper maar helaas ook net langs de paal. Zo gingen we rusten met 0 - 0.

In de 48e minuut werd Sven Dikkers gewisseld voor Dennis van der Lely. Vier minuten later viel de 0 1. Een cornerbal werd niet goed weggewerkt. De bal bleef hangen op de vijf meter en Tubantia wist wel raad met deze kans. Vijf minuten later kreeg Tubantia een strafschop na vasthouden van een tegenstander door Sharma. Dannie Hogenkamp redde in eerste instantie maar in de rebound werd het alsnog 0 - 2. Het geloof was op dat moment wel uit de ploeg. Tien minuten later viel de 0 - 3. Een hattrick van Bas ter Horst en de wedstrijd was gespeeld. Trainer Anton Wennemers probeerde met een dubbele wissel in de 73e minuut nog wat teweeg te brengen. Daniel Jannink en Marco ten Dam kwamen in het veld voor Ruben Hendriks en Tom Heuver maar het mocht niet baten. De wedstrijd kabbelde voort totdat de goed leidende scheidsrechter Michel Nijdeken af floot. Donderdag tegen Bemmel nieuwe kansen.

myFlickr