Stevo 1 - De Zweef 1 (1-2)

voetbal1De eerste klap is een daalder waard. De Zweef pakte met een 1-2 overwinning drie punten bij Stevo. Een benauwde overwinning waarbij het vaak billen knijpen was. De eerste tien minuten ging het spel over en weer waarbij de voorzetten van Stevo gevaarlijker waren. Na 12 minuten kwam De Zweef op 0-1. Een uittrap van Michel Dikkers werd verlengd door Tom Heuver op Jesper Middelkamp. Die ging de zestien in en werd onderuit gehaald. Penalty waar Sven Dikkers wel raad mee wist.

 

Een minuut later leek de gelijkmaker te vallen maar Michel Dikkers redde goed. Tien minuten later viel de 0-2. Een corner werd door Boris Vermeulen teruggelegd op broer Thomas. Met een hakbal uit de lucht rolde de bal via een verdediger over de lijn. Een scrimmage voor het doel van De Zweef leek de 1-2 op te leveren maar Roy ten Dam kopte vlak voor de doellijn de bal over de lat.

Vlak voor rust scoorde Stevo alsnog. Een schot werd gepareerd door Michel Dikkers maar in tweede instantie binnen geschoten. Marc Nieboer had nog de 1-3 op de schoen in de blessuretijd van de eerste helft maar zijn inzet was te zacht. Na en kleine 20 minuten in de tweede helft had Stevo de 2-2 kunnen maken. Maar de vrije schietkans was niet aan de spits besteed. Jacco ten Hove werd gewisseld voor Marco ten Dam. Jacco had net geel op zak en het risico voor een tweede kaart werd niet genomen.

Een kwartier voor tijd leek Marco ten Dam de wedstrijd te beslissen. Na een counter speelde Sharma Ekuchu de bal naar Jesper Middelkamp die vrije doortocht had. De keeper omspeelde en zijn voorzet belandde bij de tweede paal. Jammer genoeg schoot Marco ook tegen die paal. Het bleef spannend tot het eind. In de 95e minuut werd Jesper Middelkamp bij een nieuwe counter onderuit gehaald. Rood maar geen vrij trap. De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd. De eerste driepunter is binnen.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De Zweef ontvangt dan om 14.00 uur TVC '28 uit Tubbergen.