De Zweef 1 - NEC 1 (1-1)

NEC200De Zweef heeft de balans in haar resultaten tegen NEC niet kunnen herstellen. In de allerlaatste seconden kon de ploeg de 1-1 scoren. De Zweef kwam al na dik tien minuten op voorsprong door een strakke kopbal van Marc Nieboer. Vlak daarvoor blunderde Michel Dikkers door over de bal heen te duiken, die daarna gelukkig op het laatste moment door Roy ten Dam van de lijn kon worden gehaald. NEC speelde leuk, maar niet efficient; er was nauwelijks gevaar. De tweede helft toonde de bezoekers een ander gezicht. Zette druk en dreef De Zweef ver terug in de verdediging. In de slotseconde kwam de verdiende 1-1 op het scorebord.

Onder prachtige omstandigheden kon de Zweef aantreden tegen naaste belager op de ranglijst, NEC uit Nijmegen. Een lekker zonnetje en een fijne grasmat waren een paar ingrediënten voor een aardige eerste helft. Balbezit was redelijk in evenwicht, waarbij NEC wat meer dreiging leek te hebben. De eerste mooie mogelijkheid was voor Sven Dikkers in de 10e minuut vanuit een schitterende vrije trap. Even later kon Marc Nieboer namens de Zweef de 1-0 aan laten tekenen via een mooie kopbal. Natuurlijk waren er mogelijkheden voor NEC waarvan er een geteld mocht worden, maar de paal was het laatste opstakel voor de bezoekers.

In de tweede helft niet direct een ander spelbeeld. Maar halverwege was het de Zweef die zich wat in liet zakken maar gevaarlijk werd met snelle uitbraken via bijvoorbeeld Jesper Middelkamp. Een van de aanvallen had bijna een goed vervolg via Marc Nieboer en Sven Dikkers. Een kwartier voor tijd leek Marc Nieboer zijn tweede treffer te maken. Zijn schot werd goed uit het doel geranseld. De Zweef moest steeds verder terug. Het wachten was op de gelijkmaker. En die viel, extra zuur, in de 90e minuut. Uiteindelijk wel een terechte uitslag.

Andrew Koroma werd in de 2e helft ingebracht voor Anthony Wennemers. Marco ten Dam en Daniël Jannink waren de wissels voor resp. Sven Dikkers en Jesper Middelkamp. Doelpuntenmaker aan de zijde van NEC was Younes Corty. Roy ten Dam ontving nog een gele kaart.

myFlickr