Rohda Raalte 1 - De Zweef 1 (6-0)

Rohda200In de laatste competitiewedstrijd vorig jaar won De Zweef in Raalte verdiend van Rohda; 0-5 werd het toen. De Zweef kon die stunt van vorig jaar niet herhalen. Rohda was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij en won verdiend met 6-0. En dat was nog niet eens geflatteerd.

 

Rohda was vanaf het begin de betere ploeg en voetbalde veel makkelijker dan De Zweef. In de 7e minuut was de eerste goede kans. Na een afvallende corner belandde een schot op dr paal. De rebound werd overgeschoten. Na een kwartier kwam Rohda op 1-0. Een vrije trap kwam via de muur bij een speler van Rohda en diens schot werd via een verdediger een treffer. Een minuut later kreeg Nick Snellink geel. Na ruim een half uur kwam Rohda op 2-0. Na een een twee-combinatie leek de bal voor doelman Dennie Hoogenkamp. Maar de spits van Rohda was een fractie eerder, omspeelde Dennie en schoot fraai in.
Een paar minuten later was het 3-0. Een diepe bal kwam tussen de achterhoede en de keeper terecht. De spits nam de bal goed aan, ging langs Dennie en schoot goed binnen. Een technisch knap staaltje voetbal. Vijf minuten later kwam Anthony Wennemers in het veld voor Jacco ten Hove. In de laatste minuut van de eerste helft had Marc Nieboer wat spanning in de wedstrijd kunnen brengen. Na een goede aanval over links ging Marco ten Dam de zestien in en legde de bal breed op Marc die hem voor het inschieten had. Helaas deed hij dat aan de verkeerde kant van de paal.
In de tweede helft begon Daniël Jannink voor Marc Nieboer. Na een kwartier kwam het eerste gevaar van Rohda. Een schot van 20 meter raakte de paal. In de 63e minuut kwam Rohda op 4-0. De spits stond vrij in de zestien, werd aangespeeld, balletje afleggen en doelpunt. Vier minuten later werd Nick vervangen door Mohamed Koroma. Rohda liep nog uit naar 6-0. Een wedstrijd om gauw te vergeten.

myFlickr