Beker: Dedemsvaart 1 - De Zweef 1 (0-7)

Dedem200De Zweef liet zich in deze bekerstrijd niet verrassen door tweedeklasser Dedemsvaart en won dik verdiend.

Na tien minuten was de eerste kans voor De Zweef. Na een corner belandde de bal voor de voeten van Daniël Jannink. Zijn schot raakte de paal. Daarna speelde het spel zich op het middenveld af. Veel kansen waren er niet. Na een half uur kwamen de blauw witten op 0-1. Marco ten Dam speelde de bal na een vrije trap breed op Jesper Middelkamp en diens schuiver verraste de keeper.
Dat was tevens de ruststand. Sharma Ekuchu kwam in het veld voor Thomas Vermeulen. Vijf minuten later viel de 0-2. Een uittrap van de keeper van Dedemsvaart werd helemaal verkeerd geraakt door zijn medespelers en de bal kwam in de voeten van de geheel vrijstaande Marco ten Dam. Die kon ongehinderd op de keeper af en wist wel raad met dir vroege sinterklaascadeau. Twee minuten later werd de wedstrijd beslist. Jesper jaagde goed af op de verdediger, veroverde de bal en gaf breed op Marco die met een mooie volley scoorde over de keeper 0-3.
Een paar minuten later dacht Marco zijn tweede stift en derde doelpunt te maken. Ietsjes overmoedig. Een minuut later was het toch raak. Een goede voorzet van Sharma kwam achter de verdediging van Dedemsvaart terecht. Met een zweefduik kopte Tom Heuver de 0-4 tegen de touwen.
Ruim vijf minuten later zette Boris Vermeulen van achteruit een aanval op. Na een een twee met Marco kon ook hij alleen op de keeper af en schoot netjes raak 0-5. De gifbeker was nog niet leeg bij de thuisploeg. Drie minuten later kreeg een speler geel voor een overtreding en meteen geel erna wegens commentaar. Vijf minuten kater kwam Mohamed Koroma in het veld voor Marc Nieboer.
En weer vijf minuten later kwam Daan Bos in het veld voor Marco ten Dam. In de 83e minuut scoorde Tom zijn tweede treffer. Jesper zette op rechts de aanval op, gaf breed op Tom en zijn schot ging diagonaal de kruising in. Twee minuten later gleed Daniël Jannink de 0-7 binnen na goed voorbereidend werk van Jesper. Diezelfde Jesper zette Daan Bos met een steekbal alleen voor de keeper maar zijn schot werd gestopt. Complimenten aan de ploeg die continu door bleef jagen op de volgende treffer. Nog een opvallend iets: de coaching werd gedaan door Hermen van Nijen. Anton Wennemers stond aan de andere kant van het veld.
Volgende week weer, thuis tegen Rigtersbleek?

myFlickr