De Zweef 1- Tubantia 1 (0-1)

Tubantia200De Zweef heeft onverdiend verloren van Tubantia. De ploeg voetbalde beter en kreeg ook meer mogelijkheden, maar liet zich provoceren door de tegenstander en onduidelijke beslissingen van de leiding. Dat laatste koste aanvoerder Boris Vermeulen zijn plek toen hij na twee keer geel kon vertrekken. In de (donkere, want nog geen optimaal licht) periode daarna drukte Tubantia en kon De Zweef er slechts sporadisch uitkomen. Toen Thomas Vermeulen na foute timing aan de noodrem trok, was dat binnen de 16 meter en de 89e minuut. De penalty werd benut en zo wonnen de bezoekers met 0-1.

Op papier een leuke wedstrijd, maar in het eggie niet om warm van te worden. En de 11 gele kaarten doet misschien vermoeden dat het er ruig aan toeging, maar niets was minder waar. Stevig maar fair. Erg spijtig dat De Zweef in de laatste seconden de overwinning aan Tubantia moest laten.
Het was een gelijk opgaande wedstrijd en van beide niet goed. Kansen waren over en weer op de vingers van een hand te tellen. Een kopballetje, een slap schot dat was. In de 34e minuut was er voor Tubantia een schot van dichtbij, vanuit een kluts hoog over. Vijf minuten later nam Antony Wennemers de doelman van Tubantia onder vuur. Het mocht niet baten. 0-0 bij de rust.
De wapenfeiten in de 2e helft waren een doorbraak van Marc Nieboer, een vrije trap net naast door Tubantia en een partij gele kaarten. De grootste kans van de wedstrijd voor De Zweef was een schot van links, door Marco ten Dam. Het bleef gelijk op gaan tot in de extra speeltijd, waarin Thomas Vermeulen een onhandige overtreding beging in het strafschopgebied. Een weggevertje waarmee Tubantia wel raad wist.
Een jammerlijke nederlaag voor De Zweef waarmee coach Anton Wennemers niet blij zal zijn. Een karrenvracht aan gele kaarten was niet nodig, dat had mogelijk anders ingeschat kunnen worden door de wedstrijdleiding. Zeven kaarten waren er echter voor commentaar op de leiding en ook dat is onnodig. Twee keer geel was er voor Boris Vermeulen en daarmee rood. De schade is dus aanzienlijk voor De Zweef. Op naar de bekerwedstrijd komende woensdag tegen SVZW. Aanvang 20.00 uur op sportpark Gagelman. hopelijk met goed licht!

myFlickr