SC Bemmel - De Zweef (3-3)

Bemmel200In een waar spektakelstuk, dat boeide van de eerste tot de laatste minuut, heeft De Zweef een punt gepakt in Bemmel, tegen de nummer twee. Vooraf zouden we tekenen voor het resultaat. Toch zat er meer in.

Het begin van de wedstrijd ging op en neer. De ploegen waten aan elkaar gewaagd. In de 8e minuut kwam De Zweef op voorsprong. Marc Nieboer stuurde Jesper Middelkamp diep. Jesper ging alleen op de keeper af en schoot netjes binnen. 0 - 1. Vier minuten later moest Bemmel met tien man verder. Tom Heuver werd bediend met een steekbal en kon alleen op de keeper af. Een sliding van de speler van Bemmel werd te laat ingezet. Een vrije trap voor De Zweef net buiten de zestien, die niets opleverde, en een rode kaart voor de thuisploeg. Lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten later werd de bal diep gespeeld. Michel Dikkers kwam onnodig uit en bracht zo Thomas Vermeulen in een lastig parket. Contact tussen Thomas en de speler van Bemmel leidde tot een strafschop. 1 - 1. Daniël Jannink liep tegen een gele kaart op. In de 20e minuut kwamen de blauwwitten opnieuw op voorsprong. Een goede aanval over links via Anthony Wennemers, die na een een twee met Tom Heuver de bal op een presenteerblad legde voor Daniël Jannink. De laatste schoof netjes de bal over de lijn, 1 - 2.
In de 29e minuut volgde een tactische wissel om de man meer situatie uit te buiten. Daniël werd vervangen door de snelle Marco ten Dam. Drie minuten later viel de 2 - 2. Een diepe bal werd in buitenspelpositie aangenomen. De assistent stond miet op lijn. De aanvoerder van Bemmel schot vervolgens de bal fantastisch in de kruising. Dit was tevens de ruststand.
De tweede helft was iets minder dan de eerste, maar het bleef spannend. Nick snellink kreeg in de 54e minuut geel. De eerste kans van de tweede helft was voor De Zweef. Jesper kwam bij een aanval over links op de achterlijn terecht. Marco ten Dam deed te weinig met zijn voorzet en schoot over.
Een minuut later kwam De Zweef voor de derde keer op voorsprong. Jesper kwam op eigen helft in balbezit en zette aan tot de achterlijn van Bemmel. Gaf de bal breed en via het been van een verdediger kwam de bal bij Marc Nieboer die simpel de 2 - 3 kon maken. De Zweef kon opnieuw niet lang genieten van de voorsprong. Een minuut later kwam Bemmel op 3 - 3. Geheel uit het niets kwam er een schot van ruim 25 meter op het doel. Michel was kansloos bij dit schot in de kruising. Kansen over en weer. Jesper leek op weg naar de 3 - 4. Hij werd ten onrechte afgevlagd door de assistent die weer niet op lijn stond en de linksback van Bemmel totaal over het hoofd zag die de buitenspelsituatie ophief. In de 81e minuut maakte Lars Spijkerman, 17 jaar, zijn debuut in het eerste. Hij kwam in het veld voor Marco ten Dam. Twee minuten later kreeg Jacco ten Hove geel voor commentaar op de leiding. Alweer zijn vierde kaart voor praten. Niet handig voor een routinier. In de 87e minuut had Sharma Ekuchu nog een goede schietkans van 16 meter. Maar zijn schot miste richting. In de blessuretijd kreeg een leeg gespeeld Bemmel nog twee corners maar er werd niet meer gescoord.

myFlickr