WAVV1 - De Zweef 1 (3-2)

WAVV200De Zweef had het aan zich zelf te wijten dat het verloor in Wageningen. Binnen 25 minuten stond het 3-0 voor de thuisploeg door de slechtste helft die dit seizoen te zien was. In de tweede helft knokten ze zich weer in de wedstrijd. Maar het leverde niets op.

De eerste kans van de wedstrijd was voor De Zweef. In de derde minuut werd een schot van Daniël Tole geblokt. Dr bal kwam voor de voeten van Tom Heuver, maar zijn schot op de zestien was te slap. Een paar minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Michel Dikkers raakte de bal verkeerd bij een uittrap. Een speler van WAVV speelde meteen door op de spits die door kon lopen naar de keeper. Michel gleed naar de bal, was te laat en een penalty het gevolg. Hij stopte de strafschop, maar uit de volgende voorzet werd alsnog de bal bij de tweede paal binnen getikt, 1-0. Vijf minuten later was het weer raak. Een ingooi van WAVV werd met het hoofd verlengd. Boris Vermeulen verloor te gemakkelijk het kopduel met de speler van WAVV die buiten bereik van Michel de bal binnen knikte bij de tweede paal.

In de 24e minuut werd het 3-0. Een corner werd niet goed weggewerkt en de bal werd opnieuw ingebracht. Met een volley werd gescoord. Het was slap en lusteloos van de kant van de blauwwitten. Veel onnodig balverlies. Duels werden niet gewonnen en overtredingen niet gemaakt. Allemaal veel te lief.

De tweede helft een compleet ander verhaal. De Zweef zat er bovenop. Na een kwartier kreeg het een penalty. Jesper Middelkamp ging op snelheid langs zijn tegenstander in de zestien en werd onreglementair van de bal gezet. Roy ten Dam klaarde de klus netjes, 3-1. Drie minuten later leek de ploeg opnieuw te scoren. Na een goede aanval over links leverde Tom een strakke voorzet af die door Marc Nieboer werd ingeschoten. Helaas tegen de lat. Anthony Wennemers probeerde de rebound met een omhaal te scoren, maar zijn inzet was te zacht en de keeper redde op de lijn. Daniël Jannink kreeg geel voor commentaar op de leiding. In de 65e minuut kwam De Zweef terug in de wedstrijd. Een cornerbal van Jesper verraste alles en iedereen en belandde in een keer tussen de palen, 3-2.

Een kwartier voor tijd kwam Sven Dikkers in het veld voor Daniël Jannink. Een minuut later leek WAVV de wedstrijd te beslissen. Een cornerbal werd goed ingekopt maar Michel ging gestrekt naar de hoek en tikte de bal weg. In de 84e minuut kwam Marco ten Dam in het veld voor Anthony Wennemers, maar ook hij kon geen potten breken. Jammer. Net als vorige week zat er meer in. Volgende week thuis tegen Longa ‘30. Dan graag net zo beginnen als vandaag de tweede helft. Dan komt het goed.

WAVV11 formaat wijzigen

WAVV44 formaat wijzigen

WAVV55 formaat wijzigen