Rigtersbleek 1 - De Zweef 1 (3-2)

Hoe zuur kan een nederlaag zijn. Waar iedereen uit ging van een gelijkspel, scoorde Rigtersbleek in de 94e (!) minuut de winnende treffer. Er werd niet meer afgetrapt. Het was een leuke wedstrijd waarbij de ploegen beurtelings voor kwamen, maar tekens gelijk werd gescoord. Gezien het verloop en de gelijk opgaande kansen, was een gelijkspel verdiend geweest.

 

De Zweef begon goed aan de wedstrijd. De eerste aanval van de wedstrijd leverde meteen een doelpunt op. Jesper Middelkamp ging een een twee aan met Anthony Wennemers. In de zestien draaide Jesper weg van zijn tegenstander, werd aangetikt en een strafschop was het gevolg. Sven Dikkers wist hier wel raad mee, 0-1.

Drie minuten later werd Jesper diep gestuurd. Hij kwam een meter tekort om de bal over de keeper te spelen. Na een half uur het eerste gevaar van de Bleek. Een vrije trap werd goed ingekopt. Roy ten Dam redde op de doellijn. Twee minuten later viel de gelijkmaker alsnog. Een vrije trap op 40 meter afstand werd direct op doel geschoten. Waar Dennie Hogenkamp een voorzet verwachtte, werd hij verrast door dit zondagschot: 1-1.

De eerste kans in de tweede helft was voor De Zweef. Het schot van Jesper werd voor de keeper uit het doel geranseld. Vijf minuten later kwam Rigtersbleek op voorsprong. Een steekbal aan de linkerkant, gevolgd door een voorzet bij de tweede paal. Goede controle en netjes afgerond, 2-1.

Vijf minuten later was het weer gelijk. De keeper van Rigtersbleek wachte te lang met het wegwerken van de bal. Werd opgejaagd door de voorwaartsen van De Zweef en speelde de bal in de voeten van Daniël Tole. Vanaf 25 meter schoot Daniël de 2-2 binnen. In de 61e minuut kwam Marc Nieboer in het veld voor Anthony Wennemers. Acht minuten later kwam Tom Heuver in het veld voor Nick Snellink.

Een kwartier voor tijd leek De Zweef op voorsprong te komen. De keeper van de Bleek ging onder een hoekschop door, maar De Zweef kon niet profiteren van deze kans. Een minuut later had Rigtersbleek een kans op 3-2 maar de kopbal ging voorlangs. In die fase van de wedstrijd kon het nog alle kanten op. De beste kansen in de laatste tien minuten waren voor de gastheren. In de 83e minuut werd een kopbal bij de tweede paal net overgekopt. Twee minuten later gevolgd door de grootste kans van de wedstrijd. In vrije scoringspositie werd de bal te gehaast in het zijnet geschoten. Een minuut later volgde een uittrap van de keeper van de Bleek. Roy ten Dam liet zich verrassen. De bal werd voorgezet en de inzet belandde tegen de onderkant van de lat. Het leek in een gelijkspel te eindigen. Gezien de hele wedstrijd een terechte uitslag. Tot die diepe bal in de 94e minuut alsnog over de lijn rolde.