De Zweef 1 - Stevo 1 (0-0)

Stevo200In niets leek Stevo op de ploeg die trots de vierde plek bezet. De ploeg kwam nauwelijks aan aanvallen toe en probeerde alleen fysiek De Zweef af te troeven. De thuisploeg probeerde te voetballen, wat wel lukte, maar kansen waren er nauwelijks. De eerste helft was niet om aan te zien en de tweede iets meer. Beide ploegen kwamen ongeveer evenveel gevaarlijk voor het doel, zodat de puntendeling wel een terecht weerspiegeling is van de wedstrijd.

In de thuiswedstrijd tegen Stevo konden de mannen van coach Anton Wennemers laten zien of men hersteld was van het sneue verlies tegen Rigtersbleek. Geen eenvoudige opgave omdat bij Stevo, zoals men zelf zei, de ballen dit seizoen goed vallen. Met als resultaat een keurige 4e plek op de ranglijst.

Onder leiding van de heer Broekhuis werd het een spelletje op het middenveld, eigenlijk geen kansen tot de 38e minuut. Het was eerst Sven Dikkers die voluit volleerde op keeper Roy Kreuwel van Stevo. De rebound van Marc Nieboer werd ook met gevaar voor eigen leven gepareerd door de keeper van Stevo. Ruststand 0-0.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. In de 50e minuut kreeg Stevo twee kansen kort na elkaar. Pas aan het eind van de wedstrijd begon het vuurtje wat aan te wakkeren.

In een scrimmage na een strakke voorzet van Marc Nieboer kon de bal niet in het doel gewerkt worden. Even later kon Daniël Tole oprukken vanuit de achterhoede en Jesper Middelkamp op rechts wegsturen. Jesper kreeg de bal wel goed voor, maar Lars Spijkerman werd goed afgestopt door de verdediging. Een minuutje later kreeg Roy Wigger van Stevo een mogelijkheid.

Bij De Zweef kwamen in de tweede helft Nick Snellink voor Tom Heuver en Lars Spijkerman voor Daniël Jannink. Veel kansen waren er niet. Aan de andere kant (het was al de 94e minuut) redde Roy ten Dam op de doellijn toen heel Stevo al in de startblokken stond te gaan juichen voor een gestolen overwinning. Gelukkig bleef de schade beperkt.

Vermeld moet nog worden dat Tom Heuver en Nick Snellink tegen geel aanliepen.

myFlickr