De Zweef 1 - BWO 1 (1-2)

BWO2019Wat het niet zou hoeven zijn, werd De Zweef - BWO toch, namelijk een degradatieduel met bijbehorend degadatievoetbal. Opportunistisch van de kant van BWO en machteloos van De Zweef. BWO begon sterk en leek De Zweef te gaan overklassen. De Hengeloërs namen een 0-1 voorspong, maar daarna werkte De Zweef zich onder het juk uit en nam de overhand. Het werd 1-1, waarna dan weer het ene team, dan weer het andere de overhand had. BWO maakte de 1-2 en gaf de overwinning niet meer uit handen, hoewel de blauwwitten nog een handvol kansen hadden om het verdiende gelijkspel op de wal te trekken.

Vandaag was het voor zowel de Zweef als BWO een wedstrijd van erop of er onder. Dat was de eerste 20 minuten wel te zien bij BWO, maar niet echt bij De Zweef. Met een kans vanaf links en enkele schoten door BWO als gevolg. In de 15e minuut mocht Dennis Kemerink van BWO aanleggen voor een vrije trap en schoot BWO keurig naar naar 0-1 voorsprong.
Daarna nam De Zweef het heft in handen en kreeg onder meer via Jesper Middelkamp een mooie kans. Een aantal corners op rij voor De Zweef en opnieuw een dikke kans ditmaal voor Marc Nieboer. Een goal kon niet lang uitblijven; het was Marc Nieboer die beheerst een vrije kans inschoot. 1-1 was ook de ruststand.
Ook in de 2e helft begon BWO scherper aan de wedstrijd, maar geleidelijk herstelde het evenwicht. De stromende regen en waarschijnlijk de kou brachten niet veel spel-/kijkplezier bij spelers en toeschouwers. Zo’n 10 minuten voor tijd mocht Timo Voss van BWO een corner nemen en bracht deze laag in bij de 1e paal. Jacco Ten Hove schatte deze bal in als op de paal of uit, in elk geval niet in het doel..... maar dat was toch het geval. Daarmee kwam BWO ietwat gelukkig op 1-2 en ging met deze voorsprong en winst aan de haal. De druk voor De Zweef wordt daarmee vergroot, nog een schamele 3 puntjes voorsprong op de onderste plek. Herstel is mogelijk volgende week uit tegen FC Winterswijk.

myFlickr