De Zweef 1 - Rohda Raalte 1 (0-4)

Een wedstrijd tussen de Nijverdallers en de Raaltenaren waar in het verleden reikhalzend naar uit werd gekeken. Ook nu was het aantal bezoekers redelijk te noemen. Men kreeg dit keer geen beste wedstrijd voorgeschoteld. Lang ging het gelijk op met weinig kansen over en weer. Aan het eind wist Rohda goed door te zetten en won verdiend met 0-4.

De Zweef had lang het gevoel dat er wat te halen viel in deze wedstrijd ondanks het vele balbezit van Rohda Raalte. Veel kansen waren er niet voor Rohda en dat gaf de blauwwitten moed. Er waren wel kleine foutjes te melden in de verdediging van de Zweef, maar dan was er nog altijd de keeper van de Zweef Michel Dikkers.

In de 35e minuut gaf scheidsrechter Klunder een penalty aan Rohda Raalte voor een licht vergrijp. Deze mogelijkheid werd benut door Mart Lugtenberg.

Vlak voor het rustsignaal kreeg Sven Dikkers nog een behoorlijke kans. Vanuit een corner ging zijn rebound over. Rust 0-1 Zo’n tien minuten na de rust wist Mart Lugtenberg opnieuw een kans te benutten en werd het met een simpel schot 0-2.

Zweefcoach Anton Wennemers bracht even later twee wissels in t.w. Marco ten Dam voorin en Thomas Vermeulen op het middenveld. Tot een kwartier voor het eind was het een relatief rustige middag voor de keeper van Rohda Raalte. Wel kon hij in de 80e minuut een doorkopbal van Sven Dikkers net naast zijn doel kijken. Het was opnieuw Sven Dikkers die met een eigen move zijn schot gekeerd zag door de Rohda keeper. De drie en vier nul waren even later voor de statistieken evenals het inbrengen van Lars Spijkerman een paar minuten voor tijd. Een extra vermelding is misschien de hattrick die Mark Lugtenberg wist te fabriceren. Een verdiende overwinning voor Rohda Raalte, die daarmee de Zweef nog verder in de problemen bracht. Temeer omdat de concurrerende ploegen onderaan wel wisten te winnen. Volgende week 7 april bezoekt de Zweef Lichtenvoorde om daar te gaan spelen tegen Longa ‘30.

 

myFlickr