De Zweef 1 - WAVV 1 (3-2)

Beide ploegen wisten de eerste 20 minuten niet wat ze aan elkaar hadden. Daardoor oogde het spel saai. In de 23e minuut mocht de Zweef een vrije trap nemen vanaf rechts. De hard ingeschoten bal kon met moeite worden gekeerd door de keeper van WAVV en kwam daardoor voor de voeten van Joey Knobben. Die wist hier wel raad mee en scoorde de 1-0. Even later was er een schotkans voor Jesper Middelkamp maar die smoorde in het volle 16 meter gebied. WAVV kreeg gaandeweg ook enkele kansen, maar o.a. Boris Vermeulen wist met een strakke tackle erger te voorkomen. De rust werd ingegaan met de 1-0 voorsprong voor de Zweef.

 

In de 2e helft nam WAVV het heft in handen en met een kwartier stond de score op 1-2 door twee doelpunten van Marvin van den Born. Het leek volledig de verkeerde op te gaan voor de Zweef met een aardige dip zo in de tweede helft.

Coach Anton Wennemers greep rücksichtslos in en wisselde drie spelers tegelijk. Sharma Ekuchu, Nick Snellink en Tom Heuver waren de verse krachten die de Zweef op sleeptouw moesten nemen. Het was echter Jesper Middelkamp die de klus kon klaren voor de Zweef. Eerst de 2-2 op aangeven van Daniele Tole Emanuel en acht minuten later zichzelf vrijspelend waardoor de stand weer positief was voor de Zweef. De broodnodige voorsprong en mogelijk dus die drie punten. WAVV kreeg nog een kleine kopbal kans, maar dat was het laatste wapenfeit en daarmee was de Nijverdalse winst een feit. Met deze uitslag heeft de Zweef de laatste plek in de ranglijst weer overgedragen aan BWO die in de laatste minuten de winst aan STEVO moest laten. Komende Paasmaandag speelt de Zweef om 14.00 uur thuis tegen SC Bemmel.

myFlickr