De Zweef 1 - Bemmel 1 (1-1)

De Zweef haalde op Tweede Paasdag een verdienstelijk en verdiend punt tegen kampioenskandidaat SC Bemmel. Ondanks een rode kaart in de eerste helft hield de ploeg goed stand. Over de hele wedstrijd was een gelijkspel een terechte uitslag.

In de warming up viel Michel Dikkers geblesseerd uit met een hamstringblessure. Zijn vervanger, gastspeler Paul Damman normaalgesproken de keeper van het vijfde, had s'morgens (ook als gastspeler) nog gewonnen met het vierde elftal en de bekerfinale gehaald. Na vijf minuten moest Paul in actie komen om een vrije trap over de lat te tikken. Drie minuten later had De Zweef een goede aanval over de linkerkant. Een voorzet van Anthony Wennemers op de achterlijn kreeg geen goed vervolg. Na ruim een kwartier was er opnieuw een goede aanval aan de linkerkant van het veld. Jesper Middelkamp speelde de bal op Tom Heuver. Hij legde de bal breed in plaats van zelf te schieten. Twee minuten later kwam Bemmel op voorsprong. Een goede aanval door het midden van het veld werd netjes afgerond met een schot in de kruising, 0-1.

Vier minuten later leek Bemmel de tweede treffer te maken. Wederom een aanval door het midden van het veld. Een perfecte sliding van Boris Vermeulen neutraliseerde het gevaar. Tien minuten later zorgde diezelfde Boris voor de 1-1. Na een goede ingreep op het middenveld bezorgde hij de bal bij Jesper Middelkamp. Die ging op de keeper af en schoot netjes langs de keeper de gelijkmaker binnen. Twee minuten later een nieuwe aanval over links. Marco ten Dam stuurde Tom Heuver met een bal achter de laatste linie de diepte in. Tom was eerder dan de keeper bij de bal, maar zijn lob ging net over het doel. Vijf minuten later kreeg Anthony geel voor een overtreding. Vijf minuten later kreeg Marco ten Dam geel voor commentaar op de leiding na een overtreding op Anthony. Uit het opstootje daarna kreegt Anthony zijn tweede gele kaart en moest derhalve van het veld.

In de rust werd Joey Knobben gewisseld voor Sharma Ekuchu.

Na drie minuten in de tweede helft tikte Paul een vrije trap prima naast de paal. Een minuut later stuurde Sharma Jesper diep. Die ging alleen op de keeper af. Zijn schot in de korte hoek werd goed gered door de keeper. Een kwartier later werd Marco ten Dam gewisseld voor Sven Dikkers. Vijf minuten later belandde een gevaarlijk schot van Bemmel naast de paal. Twee minuten later stuurde Sharma Tom Heuver diep. Tom speelde de bal meteen door naar voren waardoor Jesper uit het niets een op een stond met de keeper. Jesper stond te kort op de doelman die goed redde. In de 73e minuut werd een bal door de verdediging van De Zweef niet goed weggewerkt. Het schot van 25 meter ging net over de lat.

In de 92e minuut kreeg een speler van Bemmel rood, na zijn tweede gele kaart. Drie minuten later kreeg Sven geel. Kort daarna floot de scheidsrechter af. Een resultaat waarop verder gebouwd kan worden volgende week uit tegen BVC ‘12.

myFlickr