Tubantia 1 - De Zweef 1 (2-1)

TubantiawebDe belangen waren helder voor beide teams: winnen in de strijd om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Tubantia trok aan het langste eind. De Zweef verloor net als in de thuiswedstrijd onverdiend, maar Tubantia had daar maling aan.

 
Alleen de winst telde vandaag. Dus beide teams gingen vol voor de overwinning. Een opsomming: 1e minuut kopbal Tom Heuver na een voorzet van Jesper Middelkamp. Een minuut later een gevaarlijke voorzet voor Paul Damman. 8e minuut: vrije trap Tubantia punt zestien. Kopbal maast. 10e minuut: uittrap Paul belandt bij Jesper. Bal breed op Sven Dikkers. Schot rond zestienmetergebied te slap. 13e minuut: aanval over links. Jesper geeft af op Jacco ten Hove, maar maait over de bal. In de tegenaanval krijgt Tubantia twee kopkansen op een goal. Zonder resultaat. 24e minuut: een goede aanval via Sharma Ekuchu en Sven, dir Marco ten Dam diep stuurt. Zijn schot rond de zestien gaat voorlangs. Een minuut later een goede ingreep van Anthony Wennemers op de helft van Tubantia. Hij speelt de bal naar Jesper. Diens voorzet wordt door Anthony goed ingekopt, maar de keeper tikt de bal net onder de lat weg.
Het spel golft op en neer. In de 35e minuut komt Tubantia op 1-0. Een zondagsschot van 25 meter verrast Paul bij de eerste paal. De Zweef reageert snel, want twee minuten later valt de gelijkmaker. Sven stuurt Marco diep. Zijn voorzet tussen de keeper en laatste lijn werd prima ingeschoten door Jacco ten Hove. Strak tegen de touwen, 1-1. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg De Zweef nog een vrij trap op de punt van de zestien, links van het doel. Sharma schoot in een keer op doel. De keeper ranselde de bal uit het doel.
Het begin van de tweede helft was een heel ander beeld dan de eerste helft. Het eerste kwartier gebeurde er eigenlijk niets. Uit het niets viel de 2-1. Na een mooie, lange aanval belandde de bal via meerdere schijven bij de tweede paal, waar de speler van Tubantia zijn ploeg op voorsprong schoot. Twintig minuten voor tijd stuurde Jacco Boris Vermeulen diep. Het schot van Boris ging voorlangs. Een minuut laten kwam de bal na een afgeslagen vrije trap voor de voeten van Marco. Die schoot met zijn rechter! de bal richting kruising. De keeper bracht redding ten koste van een corner. Een kwartier voor tijd een dubbele wissel bij De Zweef. Jacco en Anthony werden vervangen door Joey Knobben en  Daniël Tole.
Balverlies op de helft van Tubantia leidde een gevaarlijke aanval op voor Tubantia. Paul was te laat om de diepe bal er uit te halen. Hij werd gepasseerd op 30 meter van het doel, maar de weg naar het doel was te lang. En de inzet te slap. Vijf minuten voor tijd kreeg De Zweef de laatste kans. Een aanval door het midden via Sven en Daniël belandde voor de voeten van Joey. Zijn schot ging rakelings over. Het gevolg is dat De Zweef nu de rode lantaarndrager is. Klassenbehoud lukt alleen nog via de nacompetitie. Dat betekent maar een ding: positief resultaat in de laatste twee wedstrijden. Te beginnen volgende week thuis tegen Heino.

myFlickr