De Zweef 1 - Heino 1 (4-1)

Heino200Het al veilige Heino was niet naar Nijverdal gekomen om de punten cadeau te doen. Het eerste kwartier had de Zweef niets in te brengen. De ploeg kwam op 2-1 en dat bleef het –onnodig- tot bijna tijd. Toen waren het nota bene de rechtsback (Sharma Ekuchu) en de invaller Joey Knobben die zekerheid en de 4-1 op het scorebord brachten. Daarvoor hadden met name Sven Dikkers (drie uitgesproken kansen inclusief een penalty) en Jesper Middelkamp de zaak al in positieve zin kunnen beslissen. De eerste twee goals overigens kwamen van de voet van Sven Dikkers. Volgende week tegen NEC moet opnieuw gewonnen worden om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Een wedstrijd benoemd als "erop of eronder" voor De Zweef. Met drie punten zou er een kans zijn op het ontlopen van rechtstreekse degradatie. Wel was men afhankelijk van de concurrenten.
Beide teams begonnen voortvarend aan de wedstrijd, niet gelijk dreigend voor de goal maar toch. Het felle spel leverde Sven Dikkers gelijk een gele kaart op, maar hij ging dan ook voorop in de strijd. In de 6e minuut moest Michel Dikkers met een goede safe een tegengoal voorkomen. Uit een corner in de 19e minuut kopte Boris Vermeulen de bal in de voeten van Sven Dikkers die hem vervolgens kon intikken. Een mooie 1-0 voorsprong. Twee minuten later kreeg De Zweef een penalty die werd verzilverd door opnieuw Sven Dikkers. Ja ja 2-0 voor, dat gaf de Zwever moed. Heino kon echter kort daarna de aansluiting herstellen met een doelpunt door Jason Pham. Naast de mooie doelpunten kreeg Sven Dikkers nog twee opgelegde kansen, maar deze wist hij helaas niet te verzilveren.
De tweede helft was mooi om naar te kijken met een overwicht aan kansen voor De Zweef. Heino kwam met een man minder in de 59e minuut door het onderuit halen van de doorgebroken Tom Heuver. Even later kon Sven Dikkers de wedstrijd in het slot gooien door opnieuw een penalty benutten, maar helaas. De Zweef kreeg meer en meer ruimte door de druk die Heino kon zetten. Het was niet Sven Dikkers maar Sharma Ekuchu die de stand op 3-1 bracht met een mooie doorbraak en schitterend schot vlak voor tijd. Even later zorgde Joey Knobben voor de 4-1 eindstand. De laatste strohalm gegrepen ? Het lijkt erop. De laatste wedstrijd in de reguliere competitie is volgende week (26 mei) uit tegen NEC in Nijmegen om 14.00 uur.

De foto's:

myFlickr