NEC 1 - De Zweef 1 (4-3): nacompetitie wacht

Ondanks een 4-3 verlies heeft De Zweef rechtstreekse degradatie voorkomen. Door thuis met 0-5 te verliezen van Rohda is BWO rechtstreeks gedegradeerd. De Zweef is nu zeker van het spelen van de nacompetitie. Die begint op zondag 2 juni met een thuiswedstrijd. Tegen NEC kwam de ploeg door een eigen goal en een penalty al snel met 2-0 achter. Vlak voor rust schoot ook NEC in eigen doel. Na rust kwam NEC op 3-1, maar kon De Zweef de rug rechten en de 3-2 en 3-3 scoren. Uiteindelijk won de thuisploeg met 4-3. De blauwwitten hebben het in eigen hand en zullen nog drie keer moeten winnen om in de eerste klasse te blijven.

Uitgangspunt voor de wedstrijd was helder. Zelf winnen om verzekerd te zijn van nacompetitie. Bij elk ander resultaat mocht BWO niet winnen. Zowel De Zweef als BWO verloor. Missie geslaagd. De wedstrijd was amper begonnen of er was al een tegenvaller te noteren. Boris Vermeulen verstapte zich en werd na zes minuten vervangen door Daniël Tole. Na een kwartier was het eerste wapenfeit van NEC. Een verraderlijk schot van 30 meter werd goed gepareerd door Michel Dikkers. Even later kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een diepe bal kwam Michel uit. Thomas kopte de bal terug. Echter over de doelman heen. Een knullige tegengoal, 1-0. Even later leek NEC de voorsprong te verdubbelen. Na een goede aanval door het midden kwam de bal via een steekbal rand zestien metergebied terecht. De bal ging via de binnenkant van de paal weer terug het veld in.

Een paar minuten later leed Roy ten Dam balverlies. In zijn enthousiasme de bal terug te veroveren maakte hij een overtreding. Penalty, geel en 2-0. Het spel ging over en weer in een hoog tempo. Waarbij de thuisploeg elkaar wat makkelijker vond. Op slag van rust kreeg De Zweef een cadeautje. De verdediging van NEC werd afgejaagd. Een terugspeelbal werd door de keeper gemist. Hij trapte over de bal: 2-1. 

Meteen na rust leek de gelijkmaker op het scorebord te komen. Jesper Middelkamp werd weggestuurd aan de rechterkant van het veld. Zijn pass kwam net achter Daniël Jannink terecht, die hem anders voor het inschieten had. Een minuut later bood Tom Heuver een schietkans aan Jacco ten Hove. Zijn schot werd van richting veranderd. Uit de corner ontstond een kans voor Sven Dikkers, maar hij kwam een teenlengte tekort na een terugkopbal van Jacco. Vijf minuten later kwam NEC op 3-1. Een lange bal bleef hangen in de zestien tussen een aantal spelers van De Zweef en NEC. Van dichtbij was Michel kansloos op het schot net onder de lat.

Al gauw kwamen de blauwwitten op 3-2. Een schitterende aanval over meerdere schijven aan de linkerkant van het veld. Via Daniël Jannink kwam de bal bij Jesper Middelkamp. Die ging een een-tweetje aan met Sven Dikkers. Van achter het standbeeld speelde Sven de bal naar Jesper, die netjes langs de paal binnenschoot. Een minuut later leek NEC de voorsprong uit te breiden, maar Michel Dikkers redde goed op een inzet van dichtbij. Na ruim een uur legde Jacco ten Hove de bal breed op Tom Heuver. Diens inzet was echter te slap.

Een klein kwartier voor het einde viel de gelijkmaker alsnog. Jacco ten Hove draaide goed weg op het middenveld van zijn tegenstander. Stoomde op naar het doel en geeft op het juiste moment af op Sven Dikkers. Met een diagonaal schot liet Sven de keeper kansloos, 3-3. Toch ging NEC met de winst aan de haal. Anthony Wennemers werd verrast door een diepe bal. Zijn tegenstander controleerde, kapte en schoot de bal in de korte hoek. 4-3. Sven Dikkers werd vervangen door Marc Nieboer, die terug was van een wereldreis. Mohammed Koroma kwam in het veld voor Jacco ten Hove. Tom Heuver had nog de gelijkmaker op zijn schoen. Geheel vrijstaand in de zestien miste zijn schot richting. In de laatste minuut had NEC nog een keer kunnen scoren. Een goede aanval over links, een goede voorzet bij de tweede paal. Maar ook een goede redding van Michel Dikkers op het ingegleden schot.