De Zweef wint slopend gevecht in hitte van juni na strafschoppen. Achilles wacht

Afscheid200In de hitte van de eerste junidagen was de wedstrijd De Zweef 1 - Bon Boys 1 een slopend gevecht tussen twee ploegen die onmachtig waren het net te vinden. Zelfs in de verlenging lukte dat niet. In de beslissende strafschoppenserie stopte Michel Dikkers, maar werd ook veel gemist. Door De Zweef het minste en daardoor mag de ploeg op tweede pinksterdag aantreden in een uitwedstrijd tegen Achilles'12 in Hengelo (aanvang 14.00 uur). Er is nog plek voor supporters in de bus!
Bijna de hele eerste helft domineerde Bon Boys, dat met scherpte en vooral veel snelheid door de Zweefverdediging sneed. Gelukkig was daar ofwel het vervolg slecht ofwel stond een tweede verdediger klaar om z'n collega ter zijde te staan. Aanvoerder Sven Dikkers gaf het voorbeeld door overal aanwezig te zijn, te interveniëren en op te ruimen. Na rust domineerde De Zweef en moest Bon Boys zich ver terug laten zakken. Bijna niets meer lukte bij de bezoekers. Daar stond tegenover dat De Zweef misschien meer balbezit had, maar niet meer dan twee schamele kansen kreeg. Ook de verlenging bracht geen beslissing. Strafschoppen pakten uit in de voordeel van de blauwwitten.

Het was vooral heel spannend en slopend voor de spelers. Heel veel meer te schrijven is er niet. Kaarten: geel voor Jacco ten Hove en Sharma Ekuchu.
Invallers: Marco ten Dam voor Daniel Jannink, Mohammed Koroma voor Thomas Vermeulen, Marc Nieboer voor Marco ten Dam en Joey Knobben voor Sharma Ekuchu. Na afloop van de wedstrijd werd op het veld afscheid genomen van vier vertrekkend spelers: Sven Dikkers, Boris Vermeulen, Jesper Middelkamp en Nick Snellink. Verder vertrekt André Smal als assistent trainer en Hermen van Nijen als stagiair. Mooie woorden gesproken door voorzitter Erik Heuver gingen vergezeld van bloemen. Sven Dikkers schonk zijn bos bloemen aan Johan ten Bok. Gelegenheidsaanvoerder Michel Dikkers had mooie woorden voor de vertrekkers en liet die vergezeld gaan van bierpakketten, uitgereikt door Jacco ten Hove. Van het afscheid zijn levende beelden te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=Boy4KzVsx6c

 

myFlickr