De Zweef blijft in de 1e klasse!

WAVV200Tamelijk gemakkelijk heeft De Zweef zich gehandhaafd in de eerste klasse. In een wedstrijd die eigenlijk nauwelijks de beleving had van een beslissingswedstrijd creëerden de blauwwitten overwicht, waarbij de overwinning slechts een paar keer een klein beetje in gevaar kwam. “Die lui waren gewoon een stuk beter”, verzuchtte een WAVV-supporter na afloop. En zo was het ook. Op twee kansen na was De Zweef de baas en won verdiend. “Dit voelt als een promotie” zei Anton Wennemers, die volgend seizoen met een tamelijk nieuwe selectie opnieuw de strijd aan gaat om klassebehoud. 

Lees ook de mening van aanvoerder Sven Dikkers

De Zweef had vanaf het begin het heft in handen met kansen in het eerste kwartier voor Jesper Middelkamp en Marco ten Dam. Het leek erop alsof WAVV op voorhand al de kop in de schoot had gelegd. De ploeg kreeg nauwelijks mogelijkheden. Kwam niet verder dan het strafschopgebied en zelfs vaak dat niet.

Het was dan ook terecht dat De Zweef na een klein half uur een voorsprong nam. Roy ten Dam veroverde de bal, zette zijn man aan de kant en gaf een mooie diepe bal op Jesper Middelkamp. Die haalde de achterlijn en gaf fraai en hoog voor op Daniel Jannink, die keurig inkopte: 0-1. Pas in de 44e minuut was de eerste kans voor WAVV. Een hoge bal werd door Michel Dikkers weggestompt, maar voor de voeten van een tegenander, die echter in de rebound het net in het lege doel niet kon vinden.

Na rust hetzelfde beeld met aftrek van kansen voor WAVV. Die waren er niet. Met nog 25 minuten op de klok maakte Marco ten Dam plaats voor Marc Nieboer. Rond deze periode was bij De Zweef de concentratie even weg wat leidde tot geel voor Sven Dikkers en Daniel Jannink. Even later leek de angel uit de wedstrijd gehaald te worden. Daniel Tole rende de hele zijlijn langs en gaf mooi voor op Daniel Jannink, die zijn vrije kopkans via de keeper op de paal zag belanden (terwijl hij al juichte). In de rebound schoot Jesper Middelkamp naast.

De beloning voor het betere spel kwam ruim vijf minuten voor tijd. Jesper Middelkamp trok alle registers open en liet al z’n tegenstanders achter zich. Vanaf de achterlijn bediende híj Marc Nieboer op de penaltystip, die keurig in tikte: 0-2 en veilig die eerste klasse. De ontlading na afloop was groot en terecht voelde het als een promotie. Felicitaties voor iedereen en van iedereen. Tranen bij aanvoerder Sven Dikkers die een belangrijk aandeel had in de drie wedstrijden van de nacompetitie, maar volgend jaar in Raalte voetbalt. Volgend jaar De Zweef weer in de eerste klasse. Dan liever geen nacompetitie, want die zou de viering van 100 jaar De Zweef danig verstoren.

myFlickr