De Zweef 1 – Hattem 1 (2-0)

Hattem200Vandaag de tweede bekerwedstrijd tegen 3e klasser Hattem. Onze gasten zijn de bekercompetitie gestart met een 2-0 zege op Wilsum dus de winnaar van deze wedstrijd kan zich opmaken voor de knock-outfase. Dit moet gebeuren zonder de langdurig uitgeschakelde Jacco ten Hove maar met “terugkomer” Sven Kolman. De Zweef liet zich vorige week in de beginfase verrassen door Avereest. Vandaag was alles anders en wonnen de blauwwitten met 2-0. De Zweef speelde geconcentreerd, bouwde op via het middenveld en hield de posities goed bezet. Met de buitenspelers die bij balbezit het veld heel breed hielden ontstond er ruimte om op te bouwen van achteruit. Zo pakte De Zweef het initiatief en wist deze een uur lang vast te houden. Uiteindelijk werd deze wedstrijd beslist door twee schitterende doelpunten van Sven Kolman en Daniël Jannink en kan De Zweef zich opmaken voor een vervolg in het bekertoernooi.


Met in het achterhoofd de matige vertoning van vorige week pakte De Zweef het vandaag anders aan. Er werd minder risico in de opbouw gelegd. Altijd kon de bal breed of terug waardoor er veel minder balverlies werd geleden. Geduldig ging de bal rond. Hattem moest terug en deed dit dan ook massaal. m.n. Bij spelhervattingen trok het zich met 11 man terug in het doelgebied. Kansen creëren was dan ook moeilijk. De eerste was voor Marco ten Dam die zijn inzet gestopt zag door de doelverdediger. Daarna Daniël Jannink die zijn lobje over de keeper via de lat over zag gaan. Vervolgens nog een vrije trap van Sven Dikkers die rakelings naast ging. Doelverdediger Paul Damman moest voor rust slechts éénmaal in actie te komen en deed dit bekwaam.

Na rust veranderde er vooreerst niet veel. De Zweef bleef de bovenliggende partij maar de hechte verdediging van de geelhemden gaf weinig weg. Op het moment dat de wedstrijd meer in evenwicht kwam sloeg De Zweef eindelijk toe. Na een prachtige aanval over vele schijven werd de voorzet door Melvin van Burik met het hoofd teruggelegd op Sven Kolman die koppend de doelman van dichtbij kansloos liet 1-0. Het sein voor Hattem om de verdedigende stellingen te verlaten en meer risico in het spel te leggen. Het gaf daardoor meer ruimte weg maar vreemd genoeg deed De Zweef hier weinig mee. Jochem Vos verving Melvin van Burik en even later ook de geblesseerden Sven Dikkers en Marco ten Dam die plaats maakten voor Stef Weijers en Robbin van de Lely.

De Zweef leek verrast door de plotselinge aanvalsdrang van Hattem en moest nu ook verdedigend aan de bak. Paul Damman stond z’n mannetje en neutraliseerde de doelpogingen, zelfs een één op één. De Zweef sloeg het middenveld over en ging vaker de lange bal spelen. Gevolg hiervan was veelvuldig balverlies. Het slotakkoord was toch voor de Nijverdallers. Een hoekschop van Tom Hegeman werd door Daniël Jannink ineens op de “pantoffel” genomen en de Hattemse doelman heeft de bal waarschijnlijk alleen gehoord 2-0.
Trainers Rutger Wijkman en Demis Galgenbeld zijn na afloop tevreden over m.n. het eerste uur. Controle over de wedstrijd en nagenoeg niets weggegeven, dat is wel anders geweest. “Kunnen we mee verder”.

a.s. Dinsdag 8 september De Zweef 1 – Diepenheim 1 aanvang 20.00 uur (vriendschappelijk)
a.s. Zaterdag 12 september De Zweef 1 – Wilsum 1 aanvang 14.45 uur (bekerwedstrijd).

myFlickr