De Zweef 1 – Wilsum 1 2-0 (1-0)

Wilsum200Daniël Jannink biedt publiek kopie van werelddoelpunt vorige week.
De laatste poulewedstrijd in het KNVB toernooi. Wilsum is al uitgeschakeld en De Zweef heeft, enkel in theorie nog een puntje nodig om de knock out fase in te gaan. In de beginfase is Wilsum de ietwat betere partij, maar gaandeweg neemt De Zweef het heft in handen. Het heeft aan korte periodes voor en na rust waarin uitstekend werd gevoetbald voldoende om Wilsum van zich af te schudden en zich daarmee te verzekeren van het vervolg van dit KNVB toernooi. Met een kopie van het schitterende doelpunt van vorige week bewijst Daniël Jannink dat het geen “lucky” maar een “bewussie” was. De Zweef wint met 2-0 van Wilsum. Met 6 punten uit 2 wedstrijden was het vervolg in deze bekereditie welhaast verzekerd. Verlies van de Nijverdallers en winst van Hattem met hoge doelcijfers kon nog roet in het eten gooien.

Na een ietwat moeizaam begin met een vooruit verdedigend Wilsum nam De Zweef de wedstrijd over en bepaalde wat er gebeurde op het veld. Opvallend dat er tot de 30e minuut geen enkele doelrijpe kans werd gecreëerd voor beide doelen. Dat veranderde toen de buitenspelers Sven Kolman en Marco ten Dam de één tegen één duels tegen hun directe tegenstanders gingen winnen. Van zowel links als rechts kwamen prima voorzetten die helaas niet in doelpunten werden omgezet. Sven Dikkers zag zijn kopbal door de keeper gestopt, Tom Hegeman zag zijn lobje naast gaan en het doelpunt van Daniël Jannink werd vanwege al dan niet buitenspel afgekeurd. Maar uiteindelijk wist Sven Dikkers de keeper in de 40e minuut toch het nakijken te geven 1-0. Ook Daniël Jannink kopte nog uitstekend in maar via de keeper ging ook deze over.

Team Emiel Blikman serveerde in de rust uitstekende koffie en niet minder belangrijk het handhaafde de wettelijk bepaalde Corona regels uitstekend. Chapeau aan alle bezoekers, zowel voor, in de rust als ook na de wedstrijd van onze accommodatie/clubgebouw.

Na rust schoot De Zweef uit de startblokken. Binnen een minuut werd een prachtige aanval die uiteindelijk door Daniël Jannink op de “pantoffel” werd genomen én net als vorige week door de keeper wel werd gehoord maar waarschijnlijk niet gezien 2-0. Wedstrijd “in de knip”. Linksback Evander Wippert ging geblesseerd naar de kant met waarschijnlijk een gebroken neus. Evander moeten we helaas enkele weken missen. Gelukkig is zijn “stand in” Arjen van Burik weer fit. Evander werd vervangen door Mark Spaans. Het vervolg was niet geweldig. Wilsum geloofde het wel en De Zweef wou nog wel maar het “heilige vuur” van moeten was er niet meer. De grensrechter die waarschijnlijk voor Prinsjesdag aan het oefenen was ontnam Tom Heuver de beloning voor zijn prima optreden. Stef Weijers kwam voor Sven Kolman en Hidde ter Elst voor Daniël Jannink. De wedstrijd kabbelt naar zijn eind en na, toch nog een geweldige redding van Paul Damman en de nodige blessure minuten floot de strak maar uitstekend leidende scheidsrechter voor einde wedstrijd.

De Zweef lijkt klaar voor de competitie. Het team is, bij balbezit tegenstander, defensief in balans, iedereen kwijt zich van zijn taak en daarbij de wetenschap dat het scorend vermogen voldoende hoog ligt mogen we vertrouwen hebben in een strijd om de posities in de top van het linker rijtje.
Zaterdag 19 september. ASV’57 1 – De Zweef 1 aanvang 14.30 uur. Sportpark ’t Heuveltje Heuveltjeslaan 5 Aadorp

myFlickr