ASV’57 – De Zweef 2-5 (1-3)

ASV200Effectief De Zweef wint openingsduel.
Eindelijk gaat de competitie 2020-2021 beginnen. Door de prima prestatie vorig seizoen van zaterdag 1 mogen we dit toch in de derde klasse doen. Het zou ook wel erg frustrerend zijn geweest als we met dit spelersmateriaal nog een seizoen in de kelderklasse hadden moeten acteren. ASV’57 is naar eigen zeggen geen kampioenskandidaat maar heeft goede hoop in het “linker rijtje” te eindigen. Na de aftrap gaan beide ploegen op zoek naar de openingstreffer. Waar ASV de kansen laat liggen is De Zweef dodelijk effectief en is het Joey Knobben die de geschiedenisboeken ingaat met zijn openingstreffer.


Onze trouwe kern supporters heeft de weg naar Aadorp weten te vinden. Voor de meesten is dit het eerste bezoek aan deze accommodatie. Omdat ook ASV de nodige supporters heeft, zelfs een “harde kern”, heerst er een prima sfeertje op sportpark “Het Heuveltje”. Komt het prachtige nazomerweer er nog bij, prima omstandigheden dus.

Beide ploegen gaan direct tot zaken over. Het handelen gaat de Zwevers echter beter af dan de Aadorpers. Na 4 minuten al wordt een hoekschop van Tom Hegeman door Sven Dikkers net niet voldoende geraakt om tussen de palen te belanden. Joey Knobben is er als de kippen bij om bij de 2e paal binnen te werken 0-1. ASV wil direct reageren maar loopt in het mes. Paul Damman weet met een lange trap Sven Kolman aan het werk te zetten. Op snelheid klopt hij zijn tegenstander waarna zijn afgemeten voorzet door Marco ten Dam schitterend langs de kansloze doelman in de kruising wordt gejast 0-2. Heeft ASV dan niets in te brengen? Niets is minder waar. De Blauw-witte defensie blijkt, m.n. voor rust allesbehalve stabiel. Onze vleugelverdedigers hebben de grootste moeite met hun directe tegenstanders. Paul Damman moet daarom regelmatig zijn kunnen tonen. In de 18e minuut lijkt dan ook de verdiende aansluitingstreffer te vallen. De ASV spits gaat alleen op Paul Damman af maar deze weet de inzet met zijn linkervoet toch nog naast te werken. Weer een paar minuten later een voorzet die bij de 2e paal wordt gemist door een ASV’r.

Waar het bij De Zweef m.n. voor rust defensief “rammelde” kan dit aanvallend niet gezegd worden. In de 26e minuut soleert Tom Hegeman door de zwart-witte defensie en geeft de bal keurig en op maat breed. Sven Dikkers, wie anders, is ter plekke en promoveert de 3e grote kans voor De Zweef tot het 3e doelpunt 0-3. Wedstrijd gespeeld? Zeker niet. ASV gaat nog energieker, ook fysiek, te werk. Het krijgt diverse kansen maar, of de scherpte ontbreekt, of de paal, of Paul Damman blijkt een sta in de weg. Maar dat dit niet goed kan blijven gaan is wel duidelijk. In de 43e minuut valt dan toch de 1-3 als de ASV spits van dichtbij Paul Damman kansloos laat. De rust komt als geroepen.

Wat er in de rust is gezegd laat zich raden. De Zweef komt veel geconcentreerder het veld op en trekt de wedstrijd nu wel naar zich toe. In de 48e minuut speelt Tom Hegeman zich op links vrij en zijn mooie voorzet wordt door Sven Kolman bij de 2e paal prachtig diagonaal ingekopt 1-4. Direct daarna een voorzet van Sven Kolman die iets te lang blijkt. Marco ten Dam pikt de bal op en zijn voorzet wordt door Tom Hegeman net voorlangs geknikt. Het blijkt uitstel van executie. Twee minuten later speelt Tom Hegeman Marco ten Dam vrij. Zijn voorzet wordt door Tom Heuver prachtig koppend binnen gewerkt 1-5. De Zweef blijft te lang nagenieten. Vanaf de aftrap geeft ASV een lange bal die achterin verkeerd wordt verwerkt en de spits alleen voor Paul Damman brengt 2-5. Verder laat de Zweef het niet komen. ASV probeert het wel, gooit ook ongeoorloofde middelen, gevolg een rode kaart, in de strijd maar het is De Zweef dat zich de kansen uitspeelt. Mark Spaans komt voor de leeg gespeelde Melvin van Burik en Nick Hilberink en Robbin van de Lely voor Marco ten Dam en Sven Kolman. De Zweef laat na aan het doelsaldo te werken en na 90 minuten maakt de uitstekend leidende scheidsrechter Niels Mulder een einde aan deze seizoen opening. De kop is er af. Het was, zeker voor rust verdedigend niet geweldig. De aanval compenseerde veel vandaag. Zal dit seizoen ook vaak andersom zijn.

Volgende week zaterdag de “wedstrijd van het jaar”. De spelersbus kan in de stalling blijven. Onze buurman DES komt op bezoek. Aanvang 14.45 uur. Vanwege Corona richtlijnen mogen maximaal 250 toeschouwers naar binnen. Uitsluitend leden van De Zweef in het bezit van een kaartje hebben toegang.

myFlickr