De Zweef 1 – Kloosterhaar 1 1-0 (1-0)

Kloosterhaar200Diepgang Tom Heuver beslissend
Vooral het eerste half uur speelt De Zweef uitstekend voetbal. De bal gaat snel rond en daarmee worden de nodige mogelijkheden gecreëerd. De Blauw-witten belonen zich slechts één keer en moeten daardoor tot de laatste minuut alert zijn om de 3-punter binnen te halen. Waar het vorige week in de slotminuut mis ging ontsnapt De Zweef vandaag in blessuretijd aan de gelijkmaker.


De Zweef moet het vandaag o.a. doen zonder de geschorste Tom Hegeman en de geblesseerden Sven Dikkers en Jacco ten Hove. Jacco is zoals bekend langer uit de running. Hij is deze week aan zijn knie geopereerd en moet nu het revalidatie traject in. Het heeft de nodige aanpassingen tot gevolg. Roy ten Dam verhuist naar het middenveld, Mark Spaans speelt daardoor centrale verdediger. Melvin van Burik speelt rechts voorin en daardoor komt er een plek vrij voor Jochem Vos op de rechtsbackpositie. Komt nog bij dat Mark Klein Boonschate de positie onder de lat van Paul Damman heeft overgenomen. Alle omzettingen deren De Zweef weinig. Al in de eerste minuut eindigt een lange voorzet van links bij Melvin van Burik die uit een moeilijke hoek het aluminium treft. Aan de andere kant biedt matig verdedigen de Kloosterhaarspits een vrije schietkans. Buiten bereik van Mark Klein Boonschate eindigt deze ook op de paal. In de 10e minuut bereikt Marco ten Dam met een lange voorzet de diepgaande Tom Heuver die de keeper vervolgens kansloos laat 1-0. Even later, zelfde opzet, zelfde heren maar nu treuzelt Tom te lang waardoor de kans verloren gaat. Uit een vrije trap volgt een scrimmage voor het doel. De 2-0 lijkt op het bord te komen echter wordt de bal van de doellijn gehaald. De Zweef krijgt voldoende mogelijkheden de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. M.n. de veelvuldig diepgaande Tom Heuver weet zijn prima optreden niet met een tweede treffer op te fleuren.

Wat er in de thee gezeten heeft weet niemand. Gelijk met de nu gestaag vallende regen zakt het niveau van de wedstrijd ineen. De Zweef heeft de bal nog steeds veelvuldig maar doet er niets (meer) mee. Het tempo is compleet uit de wedstrijd verdwenen en dat geeft Kloosterhaar de kans om regelmatig dreigend te worden. Een breedtepass wordt onderschept en direct diep gegeven. De Kloosterhaar spits komt één op één met Mark Klein Boonschate. Mark bewijst dat De Zweef meer dan één volwaardige keeper heeft en ver buiten de 16 weet hij deze kans te neutraliseren. Een kwartier voor het einde lijkt de wedstrijd opnieuw te beginnen.

Kloosterhaar neemt meer risico en De Zweef krijgt daardoor meer ruimte. Melvin van Burik bedient Daniël Jannink die zijn schot van richting veranderd ziet worden en naast gaat. Antonie Wennemers stoomt op over de linker kant en bedient Daniël Jannink die zijn schot geblokt ziet door de doelman. Ook de rebound is niet aan hem besteedt. Tussendoor heeft De Zweef ook de nodige moeite met het opportunistische spel van Kloosterhaar. De grootste kans is toch wel voor de voor Melvin van Burik ingevallen Stef Weijers. Marco ten Dam bedient hem bij de tweede paal maar zijn inzet eindigt ook op het aluminium. Het komt De Zweef bijna duur te staan. In blessure tijd als Kloosterhaar alles of niets speelt wordt een schot van richting veranderd en deze gaat gelukkig voor de Nijverdallers miraculeus aan de goede kant van de paal aan het doel voorbij. Direct daarop fluit de prima leidende scheidsrechter Wolterink voor het einde van deze, moet gezegd, zeer sportieve wedstrijd.

Volgende week gaan we naar Bergentheim waar de bal om 14.30 uur aan het rollen wordt gebracht.

myFlickr