VR De Zweef - Victoria Boys (1-4)

VroDe 1-4 uitslag geeft dan wel het klassenverschil aan tussen De Zweef en Victoria Boys in deze wedstrijd, toch was het wel een tikkeltje geflatteerd. De Zweef kwam er met name in de eerste helft niet aan te pas, slechts één kansje via een bal op de paal stond er tegenover de legio levensgevaarlijke uitvallen door de tegenstander. De Zweef mocht de handen dichtknijpen met een 0-2 achterstand. Verdedigend werd het team daarbij geholpen door keepster Myrthe Weijermars, standinkeepster vanuit De Zweef VR2 die het goed deed.

In de 2e helft kwam De Zweef als herboren uit de kleedkamer, daar was ineens het vertrouwen en het voetbal vernuft. Coach Harry Legtenberg kon tevens jeugdspeelster Patty Verkooijen als versterking op het middenveld inzetten en zo konden de dames de druk opvoeren bij Victoria Boy. Het duurde dan ook niet lang of Melanie Kok kon zorgen voor de aansluiting 1-2. Kort daarna kreeg dezelfde Melanie opnieuw een kans, maar haar prachtige lob ging maar net over.
De enorme druk op de Apeldoornse goalie ging vanzelfsprekend gepaard met veel meer ruimte op de helft van De Zweef, maar een doelpunt bleef lang uit. Vanuit een vrije trap en een mooie kopbal liep Victoria Boys verder uit en vlak voor tijd scoorde men ook de 1-4.

Toch zal de teamleiding van De Zweef Vrouwen een aanknopingspunt hebben gevonden door het spel en inzet in die 2e helft. Ondanks de blessurelijst moet dat het gehele team een boost geven. Een oppepper voor de komende uitwedstrijd tegen de Blokkers op Eerste Paasdag.