VR De Zweef 1 degradeert

DegradNa twee jaar voetballen in de Eerste klasse is voor het eerste Vrouwenteam van De Zweef het doek gevallen. In de nacompetitie werd al verloren van 't Zand en in een laatste poging tot klassebehoud ging het team roemloos ten onder tegen de vrouwen van Limmen. Op neutraal terrein in Hooglanderveen werd het maar liefst 6-0 voor de Noordhollanders. "Het zat er vanaf de eerste minuut niet in", laat men weten. Niet zo gek, want de selectie was zeer gehavend. Geluk bij een ongeluk is dat de vrouwen voorafgaand aan de wedstrijd met elkaar een fantastisch weekeinde hadden op en aan het strand. Volgend jaar Tweede klasse.

Hoe moeilijk het seizoen is geweest, blijkt uit deze opsomming: Er zijn 25 wedstrijden gespeeld. Begonnen werd met 17 speelsters. Drie speelsters van MB1 zijn ingezet om het team te completeren. Patty Verkooijen (C-jeugd) deed negen keer mee. 30 speelsters van VR2 moesten het team uit de nood helpen. Er hebben zeven verschillende keepsters in de goal gestaan; Dunya Durmaz heeft maar tien keer gekeept.