Werkgroep buigt zich over toekomst prestatievoetbal op zondag

zaterdagvoetbalHet bestuur heeft een werkgroep ingesteld die zich gaat bezighouden met de toekomst van het prestatievoetbal bij De Zweef op zondag. Met andere woorden: anticipeert De Zweef op de toekomst en stappen we met ons standaard zondagteam ook over naar de zaterdag?? En als we dat doen: wat zijn de voor- en nadelen? Voorzitter van de werkgroep is Niels Kolkman. Hem is gevraagd om eind november dit jaar met een rapportage te komen.

Eerder al is besloten van zondag 2 zaterdag 1 te maken. Dat ook gekeken gaat worden over hoe het verder moet met zondag 1, is duidelijk en onontkoombaar. De door het bestuur ingestelde werkgroep gaat zich buigen over dit fenomeen en heeft de volgende opdracht meegekregen:

Breng in kaart of een overstap naar de zaterdag voor mannen zondag 1 komende jaren daarna gewenst is. Schets de voor- en nadelen van een overstap naar de zaterdag en kijk daarbij in ieder geval naar de volgende aspecten (en werk deze zo concreet mogelijk uit):

  • de bezetting van de velden;
  • de gevolgen voor het kader;
  • de gevolgen voor de spelersgroep;
  • financiële consequenties (denk aan: meer- of minder baromzet, maar ook aan sponsoren)
  • de ontwikkelingen bij de KNVB en omliggende clubs (bijv. een eventuele regionale indeling).

Niels Kolkman heeft aangegeven bereid te zijn deze werkgroep voor te zitten. Met zijn jarenlange ervaring als speler en trainer op hoog niveau is dat een mooi gegeven. In de werkgroep komen vertegenwoordigers van het bestuur en alle betrokken commissies.

De manier waarop en hoe al deze disciplines betrokken worden, is aan de voorzitter van de werkgroep. Het bestuur verwacht dat de werkgroep resultaten uiterlijk eind november 2019 oplevert en tussentijds bestuur en TC periodiek op de hoogte te houden van de voortgang.