Sportmedisch spreekuur voor sporters; jong en oud

Spreekuur200Spreekuur op zaterdagen
Met ingang van zaterdag 5 oktober bestaat bij De Zweef de mogelijkheid om gratis een sport-medisch advies te krijgen. Een blessure opgelopen en je wilt weten of je zo het veld weer in kan? Ik voel hier pijn in mijn been; wat zou dat zijn? Ik denk dat mijn houding verkeerd is; wil je daar eens naar kijken? Mag je voetballen als je groeipijnen hebt? Deze en nog veel meer vragen die bestaan bij spelers (jong en oud) en/of ouders kunnen aan de orde komen tijdens een speciaal spreekuur van Fysio Centrum Nijverdal.

Fysiotherapeuten van Fysio Centrum Nijverdal lopen al lang bij De Zweef. Robert Spenkelink (coördinator sportmedische begeleiding), Niels Koopman (fysiotherapeut zondag 1) en Maikel Engelaar (fysiotherapeut zaterdag 1) zijn geen onbekenden. Tezamen met Loid Schellekens (master sportfysiotherapeut) gaan zij het spreekuur bemannen, waarbij Loid het vaakst aanwezig zal zijn.

In de praktijk blijkt dat sporters vaak te lang wachten om een afspraak bij een fysiotherapeut te maken. Of ze zijn bang om weer te beginnen met sporten. Ouders hebben vragen over hun kinderen. Hoe eerder klachten kunnen worden beoordeeld en vragen kunnen worden beantwoord, hoe beter het is. Hiermee voorkom je lange en dure behandelingen en kun je sneller weer op de been zijn.

Tijdens het spreekuur kan er antwoord gegeven worden op vragen als:

  • Wat is er aan de hand?
  • Heeft de klacht een normaal verloop?
  • Wat kan/moet je doen om optimaal te herstellen?
  • Wat moet je niet doen?
  • Hoelang gaat het duren?

Spreekuur op vrijdagen en maandagen
Naast het spreekuur op zaterdag bij de Zweef houdt Fysio Centrum Nijverdal een speciaal spreekuur op de vrijdag- en maandagmorgen in de praktijk aan de Bedrijvenweg 5 van 7.30 – 8.30 uur. Dit spreekuur is vooral bedoeld voor mensen die twijfelen of ze wel weer kunnen spelen (vrijdagspreekuur) of mensen die in het weekeinde een blessure hebben opgelopen en willen weten hoe erg het is (maandagspreekuur).

Tijdens deze spreekuren vinden geen behandelingen plaats.

Hoe werkt het? Via deze link https://sportfysiotherapienijverdal.nl kom je bij de afsprakensite van Fysio Centrum Nijverdal. Daar kun je je afspraak plannen en weet men dat je komt. Eenvoudig en makkelijk.

Geen kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze spreekuren. Het advies is geheel vrijblijvend.