Aanstelling hoofdtrainers JO19-1, JO15-1 en JO13-1 en onderbouw (JO8 t/m JO12) seizoen 2020/2021

voetbal1De Technische Commissie jeugd is tot overeenstemming zijn gekomen met ervaren trainers voor de JO13-1, JO15-1 en JO19-1 in het seizoen 2020/2021.
Voor de JO19-1 zal Jurgen Beuwer volgend seizoen voor de groep staan. Jurgen is op dit moment voor het 2e seizoen trainer van De Zweef JO17-1 en ziet het evenals de TC als mooie uitdaging om volgend seizoen met de JO19-1 goede resultaten te behalen en spelers klaar te stomen voor het senioren selectievoetbal. Kortom werk aan de winkel en een grote uitdaging voor Jurgen en zijn team om dit proces met succes uit te voeren.
Tjerja-Dave Knaken is volgend seizoen de nieuwe trainer van de JO15-1. De nu 48-jarige Knaken zal zich bij De Zweef ook bezig gaan houden samen met Roy Luttenberg voor de JO8 t/m JO10 als ondersteunend hoofdtrainer. Knaken woont in het Hardenbergse Sibculo en is professioneel werkzaam in de voetbalwereld. Hij beschikt over meerdere (KNVB-)diploma’s en heeft daarnaast ervaring met het werken met een jeugdteam bij een bvo. De leeftijdsgroep JO15 spreekt hem bijzonder aan. Knaken: “Op deze leeftijd willen spelers winnen, maar draait het nog steeds ook om het ontwikkelen van leeftijdsspecifieke skills. Daarnaast kunnen ze te maken krijgen met de groeispurt. Het is een heel interessante leeftijdsgroep.”

Voor de JO13-1 zal Roy Luttenberg volgend seizoen voor de groep staan. Roy is een Zwever in hart en nieren en met zijn schat aan ervaring en bevlogenheid zijn wij er als TC van overtuigd dat Roy de talentvolle JO13-1 groep het komend seizoen verder zal brengen in haar ontwikkeling, groei en plezier. Een groep die voornamelijk zal bestaan uit spelers welke voor het eerst op een groot veld 11 tegen 11 zullen gaan spelen. Kortom een mooie uitdaging voor Roy en zijn team om deze grote stap in goede banen te leiden. Daarnaast zal Roy hoofdtrainer worden van de JO8 t/m JO10 groep. Circuittraining zal op deze gehele groep worden uitgerold. Hierin zal hij worden ondersteund door jeugdtrainers die in januari 2020 hun KNVB diploma pupillencoach hebben behaald.

Tenslotte zal de JO12 en JO11 groep komend jaar onder leiding van Jeffrey Jannink worden getraind. Eveneens binnen het concept van circuittraining met ondersteuning van gediplomeerde jeugdtrainers. Jeffrey laat al vele jaren zien prima te passen bij deze leeftijdsgroep. De TC is er dan ook van overtuigd met Jeffrey de juiste man op de juiste plek te hebben aangesteld.

Voor de JO17-1 is de TC in gesprek met meerdere kandidaten. Bij witte rook zal dit worden vermeld op de website van De Zweef.

Als Technische Commissie streven we er altijd naar om voor de verschillende teams passende en gediplomeerde trainers te vinden. Hierboven staan nu de standaard teams van de jongens benoemd, vanaf nu zal de technischecommissie natuurlijk de focus verleggen naar het aanstellen van andere (meiden-) teams gezocht worden naar trainers/leiders.