Indrukwekkend afscheid van René Rodijk

Renebegrafenis200Op indrukwekkende wijze is afscheid genomen van René Rodijk die op 23 april overleed aan de gevolgen van een coronabesmetting. Langs de hele route van mortuarium tot aan de r.k. begraafplaats stond een erehaag van mensen die op deze wijze van hem afscheid namen. Uiteraard familie, kennissen en collega's van de politie. En heel veel Zwevers. Op verschillende plekken was er een indrukwekkend eerbetoon aan René, die voor de vereniging -en met name het vrouwenvoetbal- van grote waarde is geweest. Vrouwenteams met spandoek en blauwwitte rook, vrouwenteams met foto's en spandoek. We hopen dat dit de familie troost geeft. 
Dankzij de inzet van onder meer René is het vrouwenvoetbal bij De Zweef geworden tot wat het nu is. Hij was leider en trainer van verschillende meidenteams en het eerste vrouwenteam. Als lid van de technische commissie zette hij zich in die functie in voor deze tak van sport. Vanwege die verdiensten huldigde de club hem door hem te benoemen tot Vrijwilliger van het jaar 2011. Een waardering die hem meer dan toe kwam.
Voor hij zich inzette voor het meidenvoetbal was René zelf actief als voetballer. Een medespeler herinnert zich: "hij ging als een goed marinier betaamt, voorop in de strijd. Ik heb hem in die tijd goed leren kennen. Hij was stoer, maar ook heel sociaal en geliefd bij zijn medespelers". Behalve speler was hij ook jeugdleider. René is 62 jaar geworden.
Wij wensen Tanya, de kinderen en verdere familie heel veel sterkte dit zware verlies te dragen en verwerken.

Renebegrafenis

Renebegrafenis1

Renebegrafenis2

Renebegrafenis3