Gerard Cents en Harry te Wierik lid van verdiensten

Tijdens de ledenvergadring werd Gerard Cents posthuum benoemd tot lid van verdiensten. Ook Harry te Wierik (vetrokken wedstrijdsecretaris) viel deze eer te beurt.

Tijdens de ledenvergadering van De Zweef op 31 oktober zijn Gerard Cents (postuum) en Harry te Wierik (14 jaar wedstrijdsecretaris) benoemd tot lid van verdiensten. Harry kreeg de bijbehorende speld opgeprikt en de speld van Gerard Cents gaat naar diens moeder.

 

Image

 

Dit jaar zou het laatste jaar geweest zijn van onze jeugdwedstrijdsecretaris Gerard Cents. Hij heeft het niet gehaald. Voor ons onverwachts overleed hij tijdens de jaarwisseling. Bij zijn overlijden is al uitgebreid stil gestaan. Nog bijna dagelijks worden mensen binnen de vereniging aan hem herinnerd. Wordt verwezen naar de grote parate kennis die Geard in zijn hoofd had en die we nu soms node missen. Bij zijn overlijden hebben we hem postuum tot lid van verdienste benoemd. Deze benoeming moest door de leden nog worden bekrachtigd en dat gebeurde uiteraard.


 

Image

 

Na 14 jaar werk is Harry te Wierik stilletjes van het toneel verdwenen. Tijdens het mixtoernooi had Wim Krukkert al op de hem bekende wijze van Harry afscheid genomen. Tijdens de ledenvergadering was hij nogmaals aan de beurt.

 

De voorzitter: “Wedstrijdsecretaris zijn betekent dat je discipline moet hebben. Je moet er zijn. Elke week. Je kan niet een keer de boel de boel laten. Er zijn wekelijks 12 of 13 teams die moeten spelen. Teams die in het voorseizoen en winterstop willen oefenen. Waarvoor je dus tegenstanders moet regelen.
Het lijkt allemaal simpel en misschien is dat het wel, mits je beschikt over die genoemde discipline. Aan het begin van dit seizoen is een aantal keer duidelijk geworden wat het werk van wedstrijdsecretaris inhoudt. Ik denk dat de seniorencommissie wel eens verzucht heeft: “Ik wou dat Harry weer terug was”. Gelukkig is de zaak nu op regel.

"Harry, namens de vereniging wil ik je hartelijk bedanken voor je werk en inzet voor De Zweef. We hebben een goede wedstrijdsecretaris aan je gehad”. Om die tevredenheid en dank tot uitdrukking te brengen ging de ledenvergadering akkoord met het voorstel van het bestuur Harry te benoemen tot lid van verdienste.