De Zweef grossiert in onderscheidingen

Tijdens de ledenvergadering in 2004 werden veel onderscheidingen uitgereikt. Joop Blanke werd benoemd tot ere-lid.

Het lijkte erop dat voetbalvereniging De Zweef grossiert in onderscheidingen. Maar liefst zes stuk werden er gisteravond tijdens de ledenvergadering uitgereikt. Scheidend penningmeester Joop Blanke werd benoemd tot ere-lid en tot lid van verdiensten werden benoemd: schoonmaker Harry Versmissen bij zijn afscheid en vijf dames van de schoonmaakploeg wegens het 25-jarig “dienstverband”. Zij allen kregen door voorzitter Jan-Pieter van Vree de bijbehorende spelden opgeprikt en bloemen en attenties uitgereikt.


Penningmeester Joop Blanke kwam in 1993 in een zeer moeilijke periode in het bestuur. Van hem en de net-benoemde voorzitter Jan Kamerood werd verwacht dat zij de club er weer boven op zouden helpen. Met name vanuit financieel oogpunt was dat nodig. Joop is voortvarend te werk gegaan en langzaam kwam de vereniging er weer bovenop.

Van Vree noemde Blanke gedreven en sterk verbonden met De Zweef. Al die jaren dat hij penningmeester was, had hij maar één ding voor ogen: De Zweef. Daar ging het om en om niks anders. Dat maakte het voor hem overigens makkelijker, moeilijke maatregelen voor te stellen, zoals een contributieverhoging of verhoging van de prijzen in het clubgebouw. Daarnaast stampte hij samen met anderen een nieuwe sponsorformule uit de grond, waardoor De Zweef beter in staat is de eindjes aan elkaar te knopen. De ledenvergadering had er geen enkele moeite mee Joop Blanke te benoemen tot ere-lid.

Harry Versmisssen was de man die sinds 1988 dagelijks bezig was met het schoonmaken van de kleedaccommodatie van De Zweef. Een klus die op de meeste vreemde momenten van de dag moest worden verricht. Harry was, zo zei Van Vree, een man van de discipline, die het er moeilijk mee had als de jongens er eens een troep van maakten. Maar die aan de andere kant de humor wel kon inzien toen een compleet elftal geheel ongekleed rond zijn schoonmaakkar danste.

Een man met zoveel gevoel voor de club dat hij zelf een recept ontwikkelde voor de zeep, waarmee hij de schoonmaakmachine vulde. “Goedkoop en schoon”, was zijn motto daarbij. Harry Versmissen moet stoppen op medische gronden. Bij zijn afscheid werd hij door de ledenvergadering benoemd tot lid van verdienste.
Deze eer viel ook te beurt aan vijf dames van de schoonmaakploeg: Een unicum in de geschiedenis van De Zweef. De schoonmaakploeg is een hele hechte ploeg, die het daarom al jaren en jaren volhoudt en verantwoordelijk is voor het onderhoud van het clubgebouw (met uitzondering van de kleedaccommodatie).

Deze schoonmaakploeg telde dit jaar maar liefst vijf leden die al 25 jaar de handen uit de mouwen steken en nog niet van plan zijn op te houden: Gerda Middelkamp, Anneke Bootsveld, Dora Legtenberg, Hermien Poelakker en Joke Machielsen. Zij werden door voorzitter Van Vree bedankt en gehuldigd. De ledenvergadering benoemde deze vijf dames tot lid van verdienste.
Tot slot werd in de ledenvergadering afscheid genomen van Pim Mustert; twaalf jaar een vast gezicht als verzorger van het eerste elftal van De Zweef. Na zoveel jaren wilde hij het verzorgingsvak voor gezien houden en eens gaan genieten van een weekeinde zonder massage, tapen en af en toe zelfs vormen van haptonomie. Hoewel het een betaalde functie betrof, werd hij wegens een zo lang dienstverband in het zonnetje gezet.