Facebook Toestaan Niet toestaan

Vr 1 seizoen 2017-2018

VR De Zweef 1 - Kolping Boys 1 (3-1)
25 september 2017
Een geslaagde aftrap van de competitie 2017-2017 voor De Zweef Vrouwen 1, zo mag je het wel noemen. Een verdiende overwinning op Kolping Boy uit Alkmaar was er één die je niet zo maar zag aankomen. Coach Harry Legtenberg kon niet starten met zijn gewenste opstelling vanwege blessures en vakanties. Daardoor werd hij gedwongen de jonge nieuwelingen eerder en langer te brengen en werd ook Inge Ruumpol na een lange blessure bijna de volledige tweede helft ingezet. Maar de inzet van iedereen was zodanig dat er een verrassende balans ontstond die in de laatste oefenwedstrijd tegen de Tukkers (verlies 1-2) ver te zoeken was. Met een beetje koelbloedigheid in de afwerking zou de uitslag nog groter zijn geweest voor De Zweef. Natuurlijk kreeg Kolping Boys ook wel kansen, maar keepster Dunya Durmaz liet een paar keer zien waarom ze bij de eredivisie in de picture stond. De score werd geopend door een wereldgoal van Melanie Kok. Een afstandsschot met gevoel vanaf zo'n 30 meter ging met een grote boog over de keepster van Kolping Boys. Ook de 2e goal kwam vanaf Melanie Kok. Nu met haar hoofd nadat Sharon Wieldraaijer twee keer werd gestuit door Kolpingse goalie. Mijke Voskus zorgde voor de verlossende 3-1 op randje buitenspel, maar dat mocht de pret niet drukken.

Buitenveldert VR3 - De Zweef VR 1 (1-0)
03 oktober 2017
De Zweef vrouwen begonnen wat chaotisch aan de wedstrijd, dat kwam mede door een continu opkomende rechtsback van Buitenveldert. Het team was echt zoekende hoe dat op te lossen. Toen dat eenmaal stond konden ze meer gaan voetballen. Het team van Buitenveldert bleef wel continu druk houden. Een overtreding op Melanie Kok, die met geel bestraft had moeten worden, zorgde voor een enkelblessure en Melanie maakte dan ook na ongeveer 25 minuten plaats voor Inge Rumpol. Achterin en op het middenveld stond het vrij goed, maar de aansluiting naar de spitsen werd maar moeilijk gevonden. In de eerste helft werden een aantal vrije trappen en corners onschadelijk gemaakt door keepster Dunya Durmaz.
Na de rust gooide Buitenveldert er nog een schepje bovenop en werd een groot deel gespeeld op de helft van De Zweef en op het middenveld. Wel had De Zweef de beste kans op een voorsprong die helaas net naast ging. Daarna zijn er eigenlijk geen mogelijkheden meer geweest voor De Zweef. Speelsters van Buitenveldert kwamen een aantal keren 1 op 1 tegenover Dunya, maar zij stond ook in deze wedstrijd weer haar mannetje. Na een aanval die lange tijd bij de linksbuiten van Buitenveldert hing, werd er een speelster, die via het midden op kwam, gevonden en werd er gescoord. Vanaf de tweede lijn schoot zij de bal via binnenkant paal onhoudbaar in. Hierna was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Buitenveldert had de beste kansen op uitbreiding van de score maar verzuimden dit te doen. Na de wedstrijd werden keepster Dunya Durmaz en voorstopper Merijn Vos tot women of the match. Merijn was 90 minuten in staat de spits van Buitenveldert uit te schakelen.

VR Victoria Boys 1 - De Zweef 1 (5-1)
26 oktober 2017
Al een aantal weken kampt De Zweef Vr1 met blessures. Met alle blessures en de afwezigheid van een aantal speelsters stond de leiding opnieuw voor moeilijke keuzes. Gelukkig kon er een beroep gedaan worden op De Zweef Vr2. Met twee extra speelsters ging De Zweef vol goede moed op weg naar Apeldoorn. uiteindelijk werd het een 5-1 nederlaag.
De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat De Zweef Vr1 door de vele wisselingen zoekende was. De bal kwam nauwelijks bij de voorhoede en er was geen aansluiting op het middenveld. Al snel vielen er gaten waar de tegenstander van wist te profiteren. Ondanks de zeer sterk keepende Dunya Durmaz bleven de tegendoelpunten niet uit. De Zweef Vr1 probeerde positief te blijven, maar kreeg geen grip op de wedstrijd. Dit resulteerde uiteindelijk in een 3-0 ruststand.
Ondanks de achterstand begon De Zweef Vr1 vol goede moed aan de tweede helft. De leiding koos ervoor om een aantal speelsters op een andere positie te zetten en dit leek goed uit te pakken. Er werd aanvallend voetbal gespeeld en het spel vond vooral plaats op de helft van Victoria Boys Vr1. Helaas werd dit niet beloond. De eerste aanval van Victoria Boys resulteerde in een 4-0. Opnieuw wist De Zweef Vr1 positief te blijven. Er werd steeds beter voetbal gespeeld. Een goede en veel belovende aanval werd onderbroken door een overtreding van Victoria Boys Vr1. De scheidsrechter zag dit gebeuren en kon niet anders dan een penalty geven. Kyra Nijenkamp ging achter bal staan en schoot de bal overtuigend in. Met een 4-1 tussenstand bleef De Zweef Vr1 nog steeds vertrouwen hebben in de wedstrijd. Ondanks het aanvallende voetbal en het vertrouwen wist Victoria Boys opnieuw een kans te benutten. Dit resulteerde in de eindstand 5-1.

VR De Zweef 1 – RKDEO 1 (3-0)
29 oktober 2017
Een dik verdiende overwinning voor de Nijverdallers, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Een redelijke 1e helft waarin de drie nul voorsprong werd gepakt, maar een tweede helft die niet om aan te gluren was. Het was bepaald geen reclame voor het voetbal, laat staan voor het vrouwenvoetbal. Toch kunnen beide teams wel een aardig potje voetballen, maar om één of andere reden komt dat er niet uit. Laten wij het bij De Zweef houden, twee van de drie doelpunten waren wonderschoon.
Na zo’n acht minuten mocht Kyra Nijenkamp aanleggen voor een vrije trap en zij deed dat met volle overtuiging. De keepster van RKDEO had het nakijken. Heerlijk toch een vroege voorsprong. Dan kun je redelijk vrijuit spelen. Maar dat bleek niet het geval. Positioneel stond het niet goed en ook de slimmigheid liet te wensen over. Toch kon De Zweef ook de 2-0 laten aantekenen, daar hadden zij Inge Ruumpol voor nodig. Met een knap en strak afstandsschot vergrootte Inge de voorsprong. Nog voor de rust stond Mylene Rodijk bij de 2e paal klaar om een doorschietende bal vanuit een vrije trap in te tikken. Ruststand 3-0. Een echte weelde, maar er was maar één ploeg die na de rust bleef of ging voetballen… RKDEO.
RKDEO kreeg een aantal opgelegde kansen, maar De Zweef heeft natuurlijk ook een keepster en wat voor één …. Dunya Durmaz. De RKDEO coach telde achteraf negen 100% kansen, maar ja die dekselse keepster uit Nijverdal hield de nul. De Zweef zette daar een paar kansjes tegenover, maar al met al te weinig voor een goede middenmoter. Erg teleurstellend, maar dat weten de meiden zelf ook wel. En dan toch winnen, de drie punten in de knip.

VR De Zweef 1 – Blokkers 1 (1-2)
20 november 2017
De Zweef begon de wedstrijd redelijk goed. Iedereen was gefocust en de dames van De Zweef hadden allemaal het idee, in deze wedstrijd kunnen we punten pakken! De Zweef creëerden goede kansen en waren erg gefocust op de buitenspelval. Dit ging keer op keer erg goed en de Blokkers bleven er in trappen. Toch kwamen ze er ook een aantal keren door, maar gelukkig waren de dames van De Zweef snel in de omschakeling en kon de verdediging of keepster Dunya Durmaz de bal onderscheppen.
Na 10 minuten spelen, had Kim Praas een goeie aanval opgezet, speelde de bal opzij en Sharon Wieldraaijer schoot hem net naast. Hierna waren er over en weer goede en minder goede momenten. In de 40e minuut dan eindelijk een doelpunt ….Sharon Wieldraaijer, 1-0. Voorzet van Kim, waar Sharon goed wegdraaide en goed inschoot! Vlak hierna nog twee afstandsschoten van de Zwevers, helaas net mis. RUST 1-0
Tweede helft, met goede moed de wedstrijd weer in! Ook de tegenstander had waarschijnlijk een goed gesprek gehad in de kleedkamer, want zij gingen vanaf de aftrap er ook 100% voor! De Zweef bleef scherp op de buitenspelmomenten! Toch ging De Zweef meer en meer onrustig voetballen, zelfs paniekerig waardoor Blokkers er toch af en toe door heen kwamen en het erg spannend werd! De 1-1 kon niet uitblijven….. in de 71e minuut. Op het middenveld werd Kim Praas onderuit gehaald, waar niets mee gedaan werd. Hierdoor kwamen de Blokkers met 3 spelers richting De Zweef-keepster Dunya Durmaz en kwam hier een doelpunt uit.
Ondanks het tegendoelpunt en het onrustige voetbal van de Zwevers, bleven de dames van De Zweef er voor gaan! De Zwevers speelden merendeels op de helft van de Blokkers en knokten er met zijn allen voor! Toen kwam het moment van de totaal onterechte 1-2. In de 85e minuut. De Blokkers kwamen er door en er werd 100% hands gemaakt in het 16 meter gebied door een speelster van de Blokkers. De scheids reageerde hier echter niet op en de bal vloog de goal in. Felle protesten van De Zweef bleken niet te werken.
De laatste 5 minuten probeerde De Zweef alles op alles toch een gelijkspel te behalen, maar bij het laatste fluitsignaal stond het nog steeds 1-2 . Een verloren partij wat echt niet had gehoeven.

VR Hoogland 1 - De Zweef 1 (0-1)
27 november 2017
In de uitwedstrijd in en tegen Hoogland begon De Zweef goed met enkele kansen. Toch sloop na enige tijd in de eerste helft de slordigheid in het spel. De Zweef was minder attent en leden slordig balverlies. Gelukkig duurde deze fase niet lang en kregen men een goede kans op de 0-1. De bal stuiterde tussen de verdediging van Hoogland door en Sharon Wieldraayer reageerde attent. Ze kon de bal meenemen richting de keeper. Helaas schoot ze tegen de keeper en bleef het 0-0.
Langzaam aan begon De Zweef weer kansen te creëren. Met name vanuit de corners kwam veel gevaar. Helaas resulteerde dit niet in een goal en dus een ruststand van 0-0. De Zweef begon na de rust opnieuw scherp en hadden via de zijkanten een paar keer een mooie aanval. Mijke Voskus kwam een keer goed mee op vanaf de linkerkant. Kort daarna viel de 0-1. Een goede uittrap van Dunya Durmaz kwam terecht bij Sharon Wieldraayer, zij kon de bal verlengen naar Kim Praas. Zoals we Kim Praas kennen kwam ze snel over de rechterkant en gaf een goede bal op Sharon. Sharon schoot de bal vanaf de 16 meter goed in, 0-1!
Na de 0-1 raakte De Zweef de grip op de wedstrijd kwijt, opnieuw slordig in balbezit waardoor dit keer Hoogland veel kansen kreeg. Een spannende slotfase van de wedstrijd volgde. Hoogland bleef druk zetten en had zelfs nog kans om de 1-1 te scoren. Een schot van de spits ging maar net naast. Gelukkig wisten de dames van De Zweef wat ze moesten doen en er werd met elkaar hard gevochten om de drie punten mee te nemen naar Nijverdal. Weer drie punten er bij en weer een plekje omhoog op de ranglijst.

VR De Zweef 1 - Alcmaria Victrix 1 (3-1)
19 december 2017
Na vele afgelastingen stond zondag 17 december de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Alcmaria Victrix uit Alkmaar kwam bij ons op bezoek. Alcmaria staat onderaan in de competitie en daarom zijn 3 punten voor de winterstop ook belangrijk voor deze vrouwen. In het begin werd al snel duidelijk dat De Zweef VR1 de bovenliggende partij was. De bal kwam nauwelijks op ons eigen helft. Kim Praas kwam een paar keer goed langs de verdediging van Alcmaria, maar haar voorzetten werden helaas niet beloond met een doelpunt. Na een half uur spelen zakten De Zweef vrouwen in. Een speelster uit de verdediging van Alcmaria kwam oplopen met de bal. De Zweef wachtte te lang met uitstappen waardoor de linksbuiten van Alcmaria kon worden ingespeeld. Prima afgemaakt waardoor we op een 0-1 achterstand kwamen.
Later in de 1e helft kwam er een goede uittrap van Dunya Durmaz via Kim Praas terecht bij Sharon Wieldraayer. Sharon speelde de keepster door de benen waarmee we de rust ingingen met een 1-1 tussenstand. In de 2e helft waren de rollen omgedraaid. De Zweef begon slap te voetballen. Veel balverlies, slechte aannames, kortom weinig balbezit. De tegenstander speelde sneller en was soms slimmer in het spel. In 2e helft kregen ze meer kansen maar die waren niet echt gevaarlijk. Na ongeveer 70 minuten spelen herpakten we ons. Melanie Kok gaf een mooie bal op Michelle Kapteyn, iets te hard waarna Michelle toch goed druk kon zetten op de tegenstander. In de kluts kon Sharon de bal intikken.....2-1 voor De Zweef. Na vele overtredingen/blessures van/door zowel De Zweef als Alcmaria werd de wedstrijd vaak stil gelegd.
Gelukkig konden wij de voorsprong verder uitbouwen. Een mooie voorzet van Kim Praas op Sharon Wieldraayer. Sharon steekt de bal mooi tussendoor op Melanie Kok die met knap schot in de verre hoek de 3-1 liet aantekenen !! Dik verdiend. Na hard vechten in de 2e helft bleven de punten in Nijverdal. De Zweef Vrouwen gaan de winterstop in op een prima 8e plek. De 1e seizoenshelft kampten we met veel blessures. Na de winterstop hopen we allemaal fit te starten! Volgende wedstrijd hebben we op zondag 4 februari uit naar Alkmaar tegen Kolping Boys VR1.

VR De Zweef 1 – Berghuizen 1 (0-4)
12 maart 2018
Zoals verwacht hebben De Zweef vrouwen het niet kunnen bolwerken tegen het team van Berghuizen. Een 0-4 nederlaag die gelijk was aan de nederlaag in de uitwedstrijd. In de eerste seizoenshelft waren de krachtverschillen echter nog groter, dus dat geeft de burger moed. Een nederlaag die ingecalculeerd kon worden maar de daadwerkelijk schade was veel groter. Coach Harry Legtenberg zag de één na de ander uitvallen met serieuze blessures. Dat ziet er niet goed uit voor de toch al volle ziekenboeg. Zo ongeveer de gehele voorhoede ligt aan gort en de spelbepaler van De Zweef VR1 staat tegenwoordig noodgedwongen in de goal.
De Zweef vrouwen begonnen voortvarend aan de partij en kregen ook de eerste kleine kansen. Het leek alsof de “dubbele” winterstop hun goed had gedaan……… kortom honger naar de bal. Berghuizen kwam toch op voorsprong door een niet werkende buitenspel val. Deze 0-1 voorsprong was tevens de ruststand. Direct na de rust was er een beauty van een goal (mooie voorzet en kopbal) die Berghuizen een nog grotere voorsprong gaf. Deze 0-2 gaf het vertrouwen van De Zweef toch wel een knauw. Het spel werd er over en weer niet beter op en het eindresultaat werd uiteindelijk 0-4. De kansen liggen nu bij de jeugd en bij de oudgedienden die wellicht op andere posities komen te staan.
{myFlickr}feed=photoset, photoset_id= 72157688712886400{/myFlickr}

VR De Zweef - Victoria Boys (1-4)
25 maart 2018
De 1-4 uitslag geeft dan wel het klassenverschil aan tussen De Zweef en Victoria Boys in deze wedstrijd, toch was het wel een tikkeltje geflatteerd. De Zweef kwam er met name in de eerste helft niet aan te pas, slechts één kansje via een bal op de paal stond er tegenover de legio levensgevaarlijke uitvallen door de tegenstander. De Zweef mocht de handen dichtknijpen met een 0-2 achterstand. Verdedigend werd het team daarbij geholpen door keepster Myrthe Weijermars, standinkeepster vanuit De Zweef VR2 die het goed deed.
In de 2e helft kwam De Zweef als herboren uit de kleedkamer, daar was ineens het vertrouwen en het voetbal vernuft. Coach Harry Legtenberg kon tevens jeugdspeelster Patty Verkooijen als versterking op het middenveld inzetten en zo konden de dames de druk opvoeren bij Victoria Boy. Het duurde dan ook niet lang of Melanie Kok kon zorgen voor de aansluiting 1-2. Kort daarna kreeg dezelfde Melanie opnieuw een kans, maar haar prachtige lob ging maar net over.
De enorme druk op de Apeldoornse goalie ging vanzelfsprekend gepaard met veel meer ruimte op de helft van De Zweef, maar een doelpunt bleef lang uit. Vanuit een vrije trap en een mooie kopbal liep Victoria Boys verder uit en vlak voor tijd scoorde men ook de 1-4.
Toch zal de teamleiding van De Zweef Vrouwen een aanknopingspunt hebben gevonden door het spel en inzet in die 2e helft. Ondanks de blessurelijst moet dat het gehele team een boost geven.
{myFlickr}feed=photoset, photoset_id= 72157694912631525{/myFlickr}

Vr 1 De Zweef ten onder tegen Vr 2 't Zand (2-4)
10 juni 2018
Ons eerste Vrouwenteam is er (nog) niet in geslaagd degradatie te ontlopen. Thuis bleek 't Zand VR2 uit Tilburg te sterk. De gasten waren vanaf het begin sterker; vooral in de duels. De Zweef moest het hebben van het collectief en de vrouwen van 't Zand hadden een paar individuele krachtpatsers in de ploeg die de verdediging de nodige hoofdbrekens kostten. 't Zand kwam op 0-1, maar De Zweef maakte in de vijf minuten daarna twee goals, zodat het team met 2-1 de rust in ging. Na rust hetzelfde beeld, waarbij De Zweef het gemis van een handvol basisspeelsters duidelijk voelde. De krachten vloeiden weg en 't Zand kon met drie goals de wedstrijd naar zich toe trekken: 2-4.  De Zweef krijgt nog een nieuwe kans tegen de vrouwen van Limmen. Dat is volgende week zondag. Wordt die wedstrijd gewonnen, is er 24 juni nog een finale. Kunnen de vrouwen zich nog twee maal opladen? We zullen het zien.
{myFlickr}feed=photoset, photoset_id= 72157694682237142{/myFlickr}

VR De Zweef 1 degradeert
17 juni 2018
Na twee jaar voetballen in de Eerste klasse is voor het eerste Vrouwenteam van De Zweef het doek gevallen. In de nacompetitie werd al verloren van 't Zand en in een laatste poging tot klassebehoud ging het team roemloos ten onder tegen de vrouwen van Limmen. Op neutraal terrein in Hooglanderveen werd het maar liefst 6-0 voor de Noordhollanders. "Het zat er vanaf de eerste minuut niet in", laat men weten. Niet zo gek, want de selectie was zeer gehavend. Geluk bij een ongeluk is dat de vrouwen voorafgaand aan de wedstrijd met elkaar een fantastisch weekeinde hadden op en aan het strand. Volgend jaar Tweede klasse.
Hoe moeilijk het seizoen is geweest, blijkt uit deze opsomming: Er zijn 25 wedstrijden gespeeld. Begonnen werd met 17 speelsters. Drie speelsters van MB1 zijn ingezet om het team te completeren. Patty Verkooijen (C-jeugd) deed negen keer mee. 30 speelsters van VR2 moesten het team uit de nood helpen. Er hebben zeven verschillende keepsters in de goal gestaan; Dunya Durmaz heeft maar tien keer gekeept.