Facebook Toestaan Niet toestaan

De Zweef 1 – Bruchterveld 1 4-2 (1-1)

27 maart 2022 13:30

”Prachtige “inknikker” 100e van Sven”

In veel opzichten was de wedstrijd van vandaag tegen Bruchterveld een kopie van de wedstrijd van vorige week tegen Voorwaarts-V. Ook vorige week scoorde De Zweef al in de openingsminuten. Maar ook nu was dit geen opmaat voor een sterke 1e helft. Wederom liet het de tegenstander door knullig verdedigen terug in de wedstrijd komen. Na rust zette de technische staf e.e.a. om, en dat, met nu wel de nodige passie in het spel werd Bruchterveld toch nog naar een kansloze nederlaag gespeeld. Na enkele gemiste kansen was het Sven Dikkers die met zijn 100e voor De Zweef de boeken in ging. Maar zeker zo belangrijk, het betekende ook het breekpunt in de wedstrijd. Bruchterveld dat bij vlagen handig en gevaarlijk uitbrak bezweek onder het gevarieerde aanvalsspel van de Blauwwitten. Uiteindelijk werd het 4-2 door een eigen doelpunt van Bruchterveld en een intikker van Sander Kapteijn. Met een prachtig binnen geschoten vrije trap was het slotakkoord voor Bruchterveld.

Het schitterende lenteweer maakte het goed toeven aan de Koersendijk. Opvallend veel toeschouwers omzomen dan ook hoofdveld. De Zweef begon voortvarend. Tom Hegeman, nog niet 90 minuten wedstrijdfit, geeft een steekballetje op Sven die nipt buitenspel de paal raakt. Direct daarna een lange voorzet vanaf links die door Marco ten Dam bij de 2e paal doel leek te treffen maar door een verdediger op de lijn werd geblokt. Weer 2 minuten later is het wel raak. Lars Spijkerman neemt een hoekschop en Roy ten Dam knikt deze resoluut binnen 1-0. Net als vorige week liet De Zweef het tempo zakken en daarmee Bruchterveld in de wedstrijd komen. In de 20e minuut kreeg De Zweef het deksel op de neus. Knullig balverlies in de middencirkel en een kort maar loepzuiver passje zet de Bruchtervelder spits 1 op 1 voor Dennie die kansloos was 1-1. De Zweef probeerde het wel maar kreeg voor de thee de motor niet weer op toeren. Bij tegenstoten was de tegenstander wel vaak dreigend. In de 35e minuut een diepe bal van Bruchterveld. Dennie is te laat en haalt daarbij de spits onderuit. Gelukkig waren al 2 verdedigers achter Dennie die “doorgebroken” ophieven. De scheidsrechter oordeelde in deze dus correct met geel.

Na rust was alles anders. Enkele positionele omzettingen maar bovenal de passie die nu wel weer in het spel werd gelegd deden de wedstrijd kantelen in Nijverdals voordeel. Marco, Sven en Lars hadden binnen 10 minuten de wedstrijd al in het slot kunnen gooien maar de keeper wist lang stand te houden. Voorzetten van links en rechts kregen geen passend vervolg of de doelman redde. In de 60e minuut, het kon niet uitblijven, een perfecte voorzet van Tom op Sven. Zijn 100e officiële treffer voor De Zweef 1 werd geen lelijke intikker maar een schitterende “inknikker” 2-1. Sven is de eerste Zwever die deze mijlpaal bereikt. Bruchterveld kwam er niet meer aan te pas. Lars zette Marco vrij voor de keeper die de bal nog naast de staander werkt. Tom Heuver, vandaag minder nadrukkelijk aanwezig, kreeg ook nog een goede kans maar ook bij hem is het niet altijd feest. Maar als Evander Wippert op rechts doorbreekt en zijn voorzet door een Bruchterveld verdediger tot eigen goal werd gepromoveerd was het wel beslist 3-1. Nick Spoolder miste nog vrij voor de keeper. De 4-1 van Sander Kapteijn die een voorzet van Nick binnen werkte leek de eindstand te worden. Het slotakkoord was echter voor de zwarthemden. Een vrije trap werd schitterend in de kruising gelegd 4-2. De prima leidende scheidrechter W. Scholtens, hij had maar 1 gele kaart nodig, maakte hierop een einde aan deze sportieve wedstrijd. Volgende week staat de kraker tegen ON Almelo op de rol. Met 1 verliespunt meer staat ON op de 2e plaats. Thuis moest De Zweef de punten, na een zeer sterke 1e helft onnodig aan de Almeloërs laten: 2-3. De enige verliesbeurt dit seizoen. Winst voor de Nijverdallers betekent dus een gaatje van 4 punten.