Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Kloosterhaar 1 - De Zweef 1 0-2 (0-1)

27 november 2021 20:15

“De Zweef knokt zich naar verdiende zege”. Kloosterhaar betrok de verdedigende stellingen en liet het initiatief aan De Zweef. De blauwwitten waren dan ook heer en meester. Tot halverwege de eerste helft. Toen De Zweef al op voorsprong was gekomen (0-1), was doelman Mark Klein Boonschate nog niet in beeld geweest. Kloosterhaar veranderde van tactiek en ging de strijd nu wel aan. Waar De Zweef een zorgeloze middag tegemoet leek te gaan moest het ineens vol aan de bak. Hoewel de Nijverdallers het grootste spelaandeel hadden, bleef het billenknijpen tot de negentigste minuut. Uiteindelijk was Jacco ten Hove, in blessuretijd, het eindstation van een prima aanval: 0-2.

Kloosterhaar is een dorp dat ten noorden van de Engbertsdijkvenen ligt. Een prachtig en uniek natuur- en wandelgebied. Het draagt meer dan terecht de Natura 2000-status. De plaatselijke voetbaltrots telt drie senioren elftallen en ongeveer vijftien jeugdteams. Het speelt op sportpark ‘”De Polderhoek”, een prachtige en ruim bemeten accommodatie. Hoewel er een prachtig kunstgrasveld beschikbaar is, speelt Kloosterhaar zijn wedstrijden op natuurgras, toch wel het mooist.

De Zweef had vandaag maar één opdracht. “Winnen”. Het was koud en winderig toen de nummer laatst Kloosterhaar aftrapte tegen koploper De Zweef. De Nijverdallers verloren hun laatste twee officiële wedstrijden. Een nieuwe zeperd moest koste wat kost voorkomen worden. Het veld was bij aanvang door de vele neerslag drassig maar prima bespeelbaar. Kloosterhaar koos ervoor om in te zakken en het initiatief aan de blauwwitten te laten. De ruimtes waren daardoor klein en de oplossing moest op de vleugels gevonden worden. De Zweef zocht daar de ruimte, maar vooralsnog stond Kloosterhaar uitstekend. In de dertiende minuut gleed de linkerverdediger van Kloosterhaar uit en dat bood Delano Wippert de ruimte om een afgemeten voorzet bij de tweede paal af te leveren. Lars Spijkerman was ter plekke en de 0-1 stond op het bord. Ondanks het overwicht wist De Zweef zich geen verdere mogelijkheden uit te spelen. Kloosterhaar zag wel in dat zo verder spelen geen zin had en verliet de verdedigende stellingen steeds meer. Na 25 minuten kregen ze ook hun eerste, en achteraf, grootste mogelijkheid. Te gretig verdedigen gaf de linker buitenspeler van Kloosterhaar de mogelijkheid zijn spits in stelling te brengen. De bal ging maar net naast het doel van Mark. De wedstrijd was meer in balans maar op een vrije schietkans voor Delano na, die de bal verkeerd raakte, werden voor de thee geen kansen meer genoteerd.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Twee hardwerkende ploegen die niet aan combinatievoetbal toekwamen. Daarvoor was met name aan Nijverdalse kant de inspeelpass zeer matig verzorgd en werd deze continu onderschept. Vlak na rust kreeg Kloosterhaar een vrije trap die, hoewel ruim naast het doel, door Mark werd gestopt. De bal viel voor de voeten van de Kloosterhaar-spits en de 1-1 leek een feit. Het vlagsignaal van Luciën werd door vriend en vijand en ook de uitstekend leidende scheidsrechter als correct beoordeeld. Door de magere voorsprong bleef het spannend. De wedstrijd speelde zich af op het middenveld, omdat bijna elke vooruit gespeelde bal werd onderschept. Het veld werd daarbij ook steeds drassiger. Niels bracht verse aanvallende krachten in. In de 72e minuut wist Jacco de diepgaande Delano te bereiken. Alleen voor de keeper legde hij (te ruim) breed op de na lang blessureleed weer teruggekeerde Nick Spoolder. Ook hier maakte een vlagsignaal een einde aan deze mogelijkheid. Even later een geweldige rush van Anthony Wennemers die Nick wist te bereiken. De doelman kwam ver uit zijn doel en de bal ging breed op Marco ten Dam. Marco had het duel in het slot moeten gooien, maar schoof de bal voorbij het lege doel. De Zweef wist Kloosterhaar van kansen af te houden en had nu zelf wel meer aanvallende dreiging. In blessuretijd nog één prima aanval. Marco wist een bal nog net binnen te houden en zette daarmee Delano aan het werk. Delano gaf voor op Nick. Nick zag zijn rentree niet beloond met een doelpunt doordat zijn inzet op de dwarsligger uiteenspatte. Jacco was echter ter plekke en maakte aan alle onzekerheid een eind: 0-2. De Zweef moest diep gaan voor de overwinning. Uiteindelijk gingen de 3 punten naar de ploeg die er het meeste recht op had. Trainer Niels Kolkman was vooral tevreden met de getoonde inzet en uiteraard het resultaat. Noem het maar een “modderige overwinning”.

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen heeft de KNVB besloten de wedstrijden in de A-categorie tot de winterstop te annuleren. De Zweef 1 speelt voor de jaarwisseling dus geen competitiewedstrijden meer.