Koersendijk 25
7443PP
NIJVERDAL
tel. 0548-611821

e Zweef moest de laatste competitiewedstrijd winnen om thuisvoordeel af te dwingen in de nacompetitie. Bij een positief resultaat in de eerste ronde tegen s.v. Hattem zal ook de tweede wedstrijd, wellicht tegen v.v. Hellendoorn, op Gagelman worden afgewerkt. Prachtig voor onze supporters maar ook de penningmeester zal zich in de handen wrijven. Genoeg om voor te strijden dus. Toen in de rust bij een 0-2 achterstand bijna iedereen die de reservebank warm hield, aan de warming up begon, was dit zeker geen signaal dat trainer Niels Kolkman tevreden was over de eerste 45 minuten. Na rust tapte De Zweef uit een ander vaatje. De Aadorpers kwamen er niet meer aan te pas en met een systeem dat gelegenheidsspits Joey Knobben op het lijf gesneden was, kwam ASV er niet meer aan te pas. Na de snelle 1-2 door Tom Heuver wist Joey zich met drie treffers tot “man of the match” te kronen: 4-2.

De eerste helft is in het kort samen te vatten. De Zweef dacht de wedstrijd te controleren maar in de praktijk bleek dit een gigantische misrekening. In feite bepaalde ASV dat nog 1 punt nodig had voor handhaving, het gebeuren. Het zakte gewillig terug, gaf nauwelijks iets weg en wachtte op de omschakeling. De Zweef speelde ongeïnspireerd, in een veel te laag tempo en het liet zich wederom (we hebben het dit seizoen te vaak gezien) verleiden tot verkeerde keuzes maken waarbij de talloze simpel te onderscheppen lange ballen weer opvielen.

Joey Knobben speelde voor het eerst van acquit in de spits. In de rust kon niet van een geslaagd experiment worden gesproken. Joey is vooral gebaat bij “oorlog voor de goal” en hoge voorzetten vanaf de zijkanten maar die kwamen voor rust bij het ontbreken van een linker spits, enkel, zij het sporadisch van de rechterkant waar Lars Spijkerman zijn stinkende best deed maar de dubbele dekking zelden wist te slechten.

ASV profiteerde dankbaar. Knullig balverlies op het middenveld gaf de ASV spits een uitgelezen mogelijkheid om de bal over de kansloze Mark Klein Boonschate tot 0-1 te promoveren. Eigenlijk een simpel doelpunt gezien de afstand welke Mark voor het doel stond. Na de inmiddels bijna traditionele drinkpauze (“vroeger” bij hoge uitzondering bij tropische temperaturen) nogmaals balverlies midden op met uiteindelijk 0-2 tot gevolg. Het verleidde velen langs de lijn om ook een drinkpauze in te lassen.

Wie De Zweef in de rust nog een kans gaf de wedstrijd om te draaien werd niet serieus genomen. Charles Rozendal dacht er, weer anders over: “Het is pas rust, een wedstrijd duurt 90 minuten, let op! Gaat goed komen”. De Zweef, met drie wissels, kwam dan ook als herboren uit de kleedkamer en werd geholpen door de snelle 1-2 van Tom Heuver die de bal uit een hoekschop van Nick Spoolder bij de eerste paal binnen knikte. De Zweef zette met de 19 jarige (!) Sander Kapteijn voorop volle druk vooruit en ASV kwam er niet meer aan te pas.

Het laatste half uur maakte het “experiment Joey in de spits” toch nog tot een daverend succes. Met aanvallen dwars door het centrum, vrije trappen, hoekschoppen en middels voorzetten van de flanken werd hij gezocht en getracht in stelling te brengen. Marco ten Dam, koud in het veld legde de bal panklaar op de kruin van Joey 2-2. Direct daarna haalde Jacco ten Hove  van grote afstand uit. De keeper weet nog te redden maar Joey was “haantje de voorste” en “was er als de kippen bij”; 3-2.

In de 73e minuut was het helemaal gedaan met ASV. Sven Dikkers zag zijn vrije trap nog geblokt door de doelman maar, wie anders, Joey vond, alsof hij al jaren in de spits stond, koelbloedig de vrije hoek 4-2.  Menigeen zal zelden een wedstrijd gezien hebben met twee, zo verschillende 45 minuten. Hoe het kan? Wie het weet mag het zeggen. (Schijnbaar weet Rozendal het wel).

Maar wie de bezieling en overgave om er koste wat kost nog iets van te maken na de rust heeft gezien, kan haast niet anders concluderen dat alles begint en valt of staat bij wedstrijdinstelling. Het experiment met de drie keer scorende Joey in de spits smaakte uiteraard naar meer en dit i.c.m. met de instelling en spelopvatting van na rust zal het de blauwwitte supporter toch nog het nodige vertrouwen geven richting het toetje van de competitie.

a.s. Zaterdag speelt De Zweef tegen s.v. Hattem in de eerste ronde van de nacompetitie. Op onze thuisbasis Sportpark Gagelman Aanvang 14.45 uur.